Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2011 Actueel BNN-docu over oorlogsmoeders
22 december 2011 |

BNN-docu over oorlogsmoeders

In het BNN-programma Je Zal Het Maar Zijn gaat het donderdagavond over de stille ramp van 3FM Serious Request 2011. Rode Kruis-ambassadeur Floortje Dessing en presentatrice Sophie Hilbrand maken samen een speciale uitzending over oorlogsmoeders.


Voor het programma ging Floortje Dessing naar Colombia om daar te praten met moeders. Ze vluchtten voor het geweld van rebellengroepen uit de jungle naar het stadje Pasto. Daar proberen ze met hulp van het Rode Kruis hun leven weer bij elkaar te rapen.
 
"Colombia is een land dat al veertig jaar wordt geteisterd door geweld. Eén op de tien Colombianen is op de vlucht geslagen en onder die mensen bevinden zich veel moeders", vertelt Floortje. "Deze moeders moeten het helemaal alleen zien te rooien omdat hun man is vermoord of opgepakt. Heel aangrijpend om met hen in contact te komen. Het is echt een stille ramp en ik hoop dat deze reportage goed inzichtelijk maakt waarom de actie van 3FM Serious Request heel hard nodig is.’ 

Moeders gevlucht naar Nederland

Sophie Hilbrand zoekt het dichter bij huis en praat met moeders die hun leven hebben gered door naar Nederland te vluchten. Ze hebben hier vaak een grote prijs voor moeten betalen, want tijdens de vlucht hebben veel moeders één of meer van hun kinderen verloren.

Je Zal Het maar Zijn: Oorlogsmoeders is op donderdag 22 december om 21.35 uur te zien bij BNN op 3.

 THIS ONE'S FOR MAMA

lees meer over de stille ramp spacer Wat geef je een moeder met jouw donatie?
spacer
Lees meer over de resultaten van 3FM Serious Request spacer Eric Cortin terug in Oeganda