Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2011 Resultaat 2004-2011 2011: Help een moeder, red een gezin!

2011: Help een moeder, red een gezin!

 FACTS:

 
Ø    8.621.004 euro werd opgehaald
 


Het Rode Kruis heeft sinds eind december 2011 160.000 vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van oorlog en conflict, kunnen helpen dankzij de inzamelingsactie 3FM Serious Request 2011.

Record geldbedrag 2011

In december vorig jaar voerden dj’s Gerard Ekdom, Coen Swijnenberg en Timur Perlin vanuit het Glazen Huis in Leiden met 3FM Serious Request actie voor moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog. Hierbij werd een record geldbedrag van 8.621.004 euro opgehaald. Dit bedrag liep na de actie zelfs nog verder op tot een totaal bedrag van € 8.893.974, -. Het grote bedrag dat tijdens 3FM Serious Request is ingezameld gaat volledig naar het Rode Kruis en komt heel snel en goed ter plaatse.

Help een moeder, red een gezin

Het geld van de actie in 2011 gaat naar moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog. Een stille ramp die wereldwijd ruim 10 miljoen moeders treft. Directe hulp aan deze moeders en hun kinderen heeft niet alleen een positieve invloed op hun eigen welzijn, maar ook op dat van hun gezin en omgeving.

In 2012 is met het geld van 3FM Serious Request 2011 het volgende bereikt:

  • 159.990 vrouwen en kinderen die slachtoffer zijn van geweld en conflict ontvingen hulp van het Rode Kruis in 18 landen: Ivoorkust, Colombia, Syrië, Libanon, Liberia, Israël en de bezette gebieden, Mali, Niger, Ghana, Burkina Faso, Togo, Senegal, Gambia, Guinea-Bissau, Irak, Democratische Republiek Congo, Centraal Afrikaanse Republiek en Somalië.
  • 28.609 vrouwen en kinderen ontvingen voor gemiddeld twee maanden voedsel om met hun gezin te overleven.
  • Door huishoudelijke materialen, zoals een emmer, pannen, borden, een kookmes en bekers te verstrekken, konden 12.341 vrouwen en kinderen hun huishouden weer enigszins opstarten.
  • 27.218 vrouwen en kinderen in conflictgebieden ontvingen trainingen en gereedschap, zoals een naaimachine of zaden om te verbouwen, om hiermee weer een eigen inkomen te genereren.
  • Door de bouw of het herstellen van waterputten en wc’s hebben 60.843 vrouwen en kinderen weer toegang gekregen tot schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Ook zijn verwoeste huizen in Ivoorkust hersteld of opnieuw opgebouwd om alleenstaande moeders met hun gezin een dak boven het hoofd te geven.
  • 18 klinieken zijn hersteld of hebben medische voorraden ontvangen, waaronder  mobiele klinieken die medische zorg leveren in zeer afgelegen gebieden.
  • 30.947 vrouwen en kinderen in conflictgebieden hebben medische zorg en advies in (mobiele) klinieken of ziekenhuizen ontvangen
  • 50 vrouwen die slachtoffer zijn geworden van seksueel geweld in Colombia en DR Congo hebben psychosociale bijstand en medische zorg ontvangen.
  • 29 kinderen zijn herenigd met hun familie die ze als gevolg van oorlog en conflict waren kwijtgeraakt.
  • In totaal zijn 1370 Rode Kruis berichten verzameld en 1316 Rode Kruis berichten verspreid om het contact tussen familieleden die elkaar door oorlog en conflict uit het oog waren verloren weer te herstellen.

Persoonlijke verhalen

Lees hier de verhalen van moeders en kinderen die zijn geholpen met de opbrengsten van 3FM Serious Request 2011.
Resultaat Serious Request 2011