Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2011 Resultaat 2004-2011 Hoe gaat het met Lisa?

Hoe gaat het met Lisa?

 THIS ONE'S FOR MAMA

lees meer over de stille ramp spacer Wat geef je een moeder met jouw donatie?
spacer
Lees meer over de resultaten van 3FM Serious Request spacer Eric Cortin terug in Oeganda

​In de zes maanden na Erics bezoek aan Lisa in maart is er veel gebeurd. Lisa heeft de afgelopen periode moeilijkheden gehad om naar school te kunnen blijven gaan.

Het huis waarin ze met haar zusje en oma woonde, is afgebroken door de eigenaar. Omdat haar oma geen geld had om een ander huis te huren, werd Lisa ondergebracht bij familie in het ver gelegen Naguru. Het reizen van huis naar school was vanwege de afstand moeilijk vol te houden.

Lisa.png
Lisa samen met een vrijwilliger van het Rode Kruis.

Het weerzien met Lisa

Eric: "Ik heb er erg naar uitgekeken om terug te gaan naar Lisa en haar vriendinnetje Enid. Twee meiden van 9 jaar die vol in het leven staan, ondanks de narigheid die ze al hebben meegemaakt. Lisa neemt me mee naar haar school en ik maak kennis met haar leraren. We spelen wat dodge ball en ik ben door de hitte meteen weer buiten adem en bezweet. We halen kookolie bij een winkeltje en zitten samen op een heuveltje. Ik word meegenomen naar een speciale, 'geheime' plek. Daar hebben de beide dames wat spulletjes verzameld die ze hebben gevonden. Ze nemen me in vertrouwen en maken mij deelgenoot van hun geheim: een lekke bal, een halsketting van geel plastic, een zak knikkers en een tijdschrift over paarden."

Piloot

"De oma van Lisa heeft extra hulp gekregen van het Rode Kruis, zodat Lisa vaker naar school kan. Wanneer in de nabije toekomst het geld van Serious Request is verdeeld, wordt deze steun nog verder geïntensiveerd. Zo kan Lisa haar school afmaken. Ze wil piloot worden. En dan komt ze naar Nederland, zegt ze. Dan komt ze iedereen bedanken. Ik moet dan mee terug, dat wel. Mijn hele familie mag mee en dan vliegen we naar een strand met een blauwe zee. En dan moet ik haar leren zwemmen. Dat is bij deze beloofd."

Nieuw huis

Het Rode Kruis bezocht Lisa in haar nieuwe woonomgeving en pakte de problemen aan door een nieuw huis te huren voor Lisa, haar zusje en haar grootmoeder. Het gezin is weer herenigd en Lisa kan weer met gemak naar school. Ook zorgt het Rode Kruis voor schoolspullen en extra voeding. Zo blijft ze gezond en kan ze zich goed concentreren op haar schoolwerk.

Dankbaar

Lisa: “Ik ben het Rode Kruis dankbaar dat we weer een huis hebben waar we met elkaar kunnen wonen en in de buurt van school. Ook voor de schoolspullen en de extra voeding.”

Lees ook: