Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2011 Kom in actie

Leiden in actie

Leiden kijkt massaal uit naar het Glazen Huis!


Tijdens de campagne om het Glazen Huis naar Leiden te halen, bleek dat er ontzettend veel mensen in de stad enthousiast werden om het grootste multimediale evenement van Europa welkom te heten. Sinds het begin van 2011 zijn er al vele initiatieven opgezet die in het teken van 3FM Serious Request 2011 staan. Hardloopwedstrijden, een galadiner, de peurbakkentocht, sporttoernooien, festivals: Leiden loopt zich letterlijk en figuurlijk warm voor december. Dit voorspelt veel goeds voor de rest van het jaar en zeker ook voor de 3FM Serious Request week zelf!
Initiatieven kunnen nu alvast worden doorgegeven.
 

De laatste week voor Kerst

Van 18 t/m 24 december staat het Glazen Huis in Leiden. Zaterdagavond 18 december worden de drie DJ’s traditiegetrouw opgesloten, waar zij op vrijdagavond 24 december weer uit worden bevrijd. Waar het eindbedrag bekend zal worden gemaakt en het eindfeest zal worden gehouden is nog niet bekend. Wel is bekend dat ‘onze’ Leidse Armin van Buuren een belangrijke rol zal spelen tijdens het eindfeest!
 

Het Glazen Huis op het water

Leiden staat bekend om haar vele grachten en kanalen. In 2011 staat het Glazen Huis daarom op het water, aan de Beestenmarkt! Uniek, want dat is nog niet eerder vertoond. Dat is een hele uitdaging, want het Glazen Huis kent een enorm backstage gebied dat ook gehuisvest moet worden. 3FM onderzoekt samen met Leiden alle mogelijkheden om het plein zo mooi en praktisch mogelijk in te richten. Daarbij doen we er alles aan om eventuele overlast voor omwonenden en ondernemers te minimaliseren.

De rest van de stad

De Beestenmarkt staat centraal. Rond het Glazen Huis zullen de gehele week acties worden georganiseerd. Maar ook de rest van de stad staat dit jaar in het teken van Serious Request. Dat betekent dat er op bepaalde centrale locaties in de stad ludieke en leuke activiteiten zullen worden georganiseerd. Deze kunnen natuurlijk niet concurrerend zijn aan de acties aan de Beestenmarkt, maar maken de stad wel extra interessant om te verkennen.

Organisatie

3FM Serious Request is van 3FM. 3FM trekt samen met het Nederlandse Rode Kruis op in de organisatie. Leiden stelt zich ondersteunend en faciliterend op ten opzichte van de organisatie. Tegelijkertijd zal Leiden zich zeer actief opstellen en er alles aan doen om de opbrengst voor dit bijzondere doel zo hoog mogelijk te laten zijn.


Wilt u zich ook inzetten voor 3FM Serious Request? Meld dan uw initiatief hier aan.