Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2011 Met uw gift

Met uw gift

 THIS ONE'S FOR MAMA

lees meer over de stille ramp spacer Wat geef je een moeder met jouw donatie?
spacer
Lees meer over de resultaten van 3FM Serious Request spacer Eric Cortin terug in Oeganda

Wat geef je een moeder met jouw donatie? Hulp om in oorlogssituaties te kunnen overleven! Het Rode Kruis geeft deze moeders net dat steuntje in de rug. Zo kunnen ze weer op eigen benen staan met zicht op een toekomst. 

Bekijk hieronder wat het Rode Kruis met verschillende bedragen kan doen:

  • Een vaccin vanaf € 0,50 cent. Zo kan een moeder in oorlog haar kind beschermen tegen ziektes als mazelen tuberculose en tetanus.

  • Voor € 5,00 voorziet het Rode Kruis een moeder gevlucht door oorlog een half jaar lang van schoon en veilig drinkwater voor haar en haar kind.

  • Voor €10,00 geeft het Rode Kruis een moeder op de vlucht voor oorlog een plastic zeil, waar ze met haar gezin onder kan schuilen.

  • Voor €15,00 geef je een moeder en haar gezin een week lang te eten. Het voedselpakket bestaat o.a. graan, olie en maïs.

  • Voor €23,00 ontvangt een moeder een keukenset. Zo kan ze weer koken voor haar gezin. Een keukenset bevat bestek, glazen en borden in 5-voud, 3 pannen, 1 keukenmes, 1 soeplepel en 1 pollepel.

  • Voor €35,00 voorziet het Rode Kruis een moeder getroffen door oorlog van zaden, zodat ze gewassen kan verbouwen. Hierdoor verdient ze geld en kan ze weer voor haar gezin zorgen.
Bekijk het pdf-document voor overige bedragen. Klik hier om het document te downloaden.
 
Veelgestelde vragen over de verantwoording van de gelden
Een voedselpakket voor deze moeder en haar gezin