Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2011 Persoonlijke verhalen Flore: “Gelukkig hebben we nu eindelijk een huis en voldoende voedsel.”

Flore: “Gelukkig hebben we nu eindelijk een huis en voldoende voedsel.”

 THIS ONE'S FOR MAMA

lees meer over de stille ramp spacer Wat geef je een moeder met jouw donatie?
spacer
Lees meer over de resultaten van 3FM Serious Request spacer Eric Cortin terug in Oeganda

Flore 2-aangepast.jpg

Flore en haar kinderen woonde vorig jaar tijdens haar ontmoeting met Eric Corton in een gastgezin en ze had helemaal niets meer. Haar man was in de grote stad Abidjan op zoek naar werk. Ze had met eigen ogen gezien hoe haar broer werd vermoord en haar huis in brand werd gestoken.

Eigen huis

Inmiddels is ze weer herenigd met haar man en wonen ze in een huis dat ze zelf hebben gebouwd. Het echtpaar verbouwt rijst op grond die ze van Flores broer hebben gekregen. In tegenstelling tot vorig jaar hebben ze nu, dankzij hun landarbeid, voldoende voedsel.

Scholing

Flore en haar man hebben zeven kinderen, en momenteel is Flore zwanger. Vier van de kinderen wonen bij haar ouders. Haar jongste kind, geboren in juni 2011, woont thuis. “De voedsel voorzieningen in het hele dorp zijn dankzij de hulp van het Rode Kruis verbeterd. Maar we hebben nog niet voldoende middelen om aan alle behoeften te voldoen. Dan gaat het vooral om scholing van onze kinderen en het vinden van werk voor mijn man.”