Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2011 Persoonlijke verhalen Nathalie: ‘Voor mij is er geen reden meer voor crisis’

Nathalie: ‘Voor mij is er geen reden meer voor crisis’

Nathaliekl.jpg

Herenigd met familie en een nieuw huis

Nathalie ziet er gelukkig en optimistisch uit. En de reden is al snel duidelijk. Tijdens het conflict in haar land leefde ze gescheiden van haar man. Nu woont ze in een nieuw huis en is de hele familie weer bij elkaar. Man, kinderen en kleinkinderen. Het huis dat het Rode Kruis haar schonk, in haar eigen woorden ‘een kasteel’, doet dienst als haar woonplaats, haar bank en haar zaak.

Eigen winkel

Nathalie runt een winkel met cacaoproducten die ze verbouwt op de plantage. Het geld dat ze daarmee verdient, ligt veilig in het van stevige stenen gebouwde huis. Angst dat haar bezittingen worden gestolen heeft ze niet meer. Ook haar kinderen hebben weer een toekomst. Ze lopen elke dag zonder problemen naar school in de buurt.

Sleutel voor succes

Nathalie zegt geen reden meer te hebben voor crisis. Dankzij haar kleine winkel heeft ze zich kunnen ontwikkelen. Ze verdient genoeg om voor haar kinderen te kunnen zorgen. De sleutel van een succesvolle toekomst is volgens haar de cacaoplantage. Daar wil ze in alle rust voor kunnen zorgen. Grote zorgen heeft ze niet meer. Alhoewel, ze bidt elke dag voor het slagen van haar kinderen op school.

Onderdak aan vreemden

Heel af en toe slaat de angst nog wel eens toe. Angst voor een nieuwe aanval, zoals de geruchten wel eens gaan. Ze realiseert zich maar al te goed dat iedereen in een noodsituatie terecht kan komen. Lang nadenken over de vraag wat ze dan zou doen hoeft ze niet. ‘Ik zou iedereen direct onderdak aanbieden, ook totale vreemden.’ 
 
Nathalie-2Kl.jpg