Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2012 Actueel Het Glazen Huis in Kenia
23 december 2012 |

Het Glazen Huis in Kenia

Het concept van 3FM Serious Request is niet alleen in Nederland een succes. Ook in Zweden, Zuid-Korea en Zwitserland zamelen dj’s vanuit een Glazen Huis geld in voor rampen. In Kenia staat ook een Glazen Huis. Hier zamelen ze geen geld in, maar wordt bewustzijn gecreëerd voor eerlijk verkiezingen, zonder geweld.

Veel geweld vorige verkiezingen

In maart 2013 zijn in Kenia verkiezingen. De meeste Kenianen houden hun hart vast. Bij de vorige verkiezingen in 2008 liep het namelijk vreselijk uit de hand. Aanhangers van verschillende partijen en steden gingen elkaar te lijf. Bijna 1500 mensen werden vermoord en meer dan een kwart miljoen Kenianen sloegen op de vlucht.

Workshops en voorlichting

Bij het Glazen Huis in Kenia worden workshops en voorlichting gegeven. Ook zijn er allerlei activiteiten die te maken hebben met eerlijke verkiezingen. Er hangen ook indrukwekkende foto’s van het geweld bij de vorige verkiezingen. De foto’s maken veel indruk op de mensen in Kenia. Sommige mensen barsten in tranen uit bij de foto’s. De Kenianen willen maar een ding: nooit meer zoveel geweld bij de verkiezingen.

Benieuwd hoe het eraan toe gaat in het Glazen Huis in Kenia? Bekijk het via de livestream.

Rudy Mackay van 3FM maakte deze video over het geweld bij de verkiezingen in Kenia.
Het Glazen Huis in Kenia

Het Glazen Huis in Kenia