Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2012 Actueel Veelgestelde vragen over besteding geld 3FM Serious Request 2011

Veelgestelde vragen over besteding geld 3FM Serious Request 2011

Amélie kreeg hulp van het Rode Kruis!

  • ​Wat is er met het geld gebeurd dat afgelopen jaar is ingezameld tijdens 3FM Serious Request?

Het ingezamelde geld gaat naar de hulp van het Rode Kruis aan moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog. Ieder jaar geven het Rode Kruis en 3FM volledig inzicht in de besteding van het ingezamelde geld tijdens de voorgaande editie van 3FM Serious Request. Deze verantwoording is jaarlijks rond november terug te vinden op www.rodekruis.nl en www.3fm.nl.

  • Hoe gaat de besteding van het ingezamelde geld in z’n werk?

Na afloop van iedere 3FM Serious Request bekijkt het Rode Kruis in welke landen de nood het grootst is en het geld het beste besteed kan worden. Zo helpt het Rode Kruis met het ingezamelde geld van afgelopen jaar o.a. moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog in Syrië, Ivoorkust, Colombia, Soedan, DR Congo, Somalië, Centraal Afrikaanse Republiek, Irak en Libanon. 

Op basis van de hulpverleningscijfers uit al deze landen geven het Rode Kruis en 3FM jaarlijks rond november volledig inzicht in de besteding van het geld van de voorgaande editie. Dit is echter wel afhankelijk van de stille ramp waar 3FM Serious Request dat jaar geld voor inzamelt. Zo is voor de besteding van het geld aan de hulpverlening aan weeskinderen door aids (3FM Serious Request 2010) een bestedingstermijn van 3 jaar vastgesteld. Over de besteding van 3FM Serious Request 2010 gelden zal daarom ook dit jaar weer een verantwoording terug te vinden zijn op www.rodekruis.nl en www.3FM.nl.

  • ​Wat doet het Rode Kruis voor moeders geraakt door oorlog?

Het Rode Kruis helpt deze moeders met onderdak, water, voedsel en medische hulp (noodhulp). Maar ook met het terugvinden van familie en het verdienen van een eigen inkomen. Het Rode Kruis en 3FM willen samen met jou zoveel mogelijk moeders en hun gezin helpen om te overleven en een betere toekomst bieden. This one’s for Mama!

  • ​Hoeveel van het ingezamelde geld komt nu echt bij de stille ramp terecht?

100% van alle inkomsten van 3FM Serious Request gaan naar het Rode Kruis. Van elke euro die gedoneerd wordt, gaat gemiddeld zo`n 97 eurocent naar de stille ramp die centraal staat met de actie. In dit geval moeders die vechten tegen de gevolgen van oorlog. De kosten die het Rode Kruis moet maken om de actie mogelijk te maken beperken wij tot een absoluut minimum. Hieraan besteedt het Rode Kruis gemiddeld 3 eurocent per ingezamelde euro. Dat is een belangrijke onderscheidende factor van 3FM Serious Request; iedere euro gaat zo goed als 1 op 1 door naar de mensen die het echt nodig hebben.

  • ​Welke kosten moet het Rode Kruis maken voor 3FM Serious Request?

Dit zijn kosten die het Rode Kruis moet maken voor de actie. Denk bijvoorbeeld aan het opzetten van het online donatiesysteem om de honderdduizenden donaties en plaataanvragen te verwerken. Of het maken van posters en donatie-boxen om alle particuliere acties in het land te ondersteunen. Maar ook de kosten die banken doorbereken voor iedere donatie.

  • ​Hoeveel van opbrengst gaat naar het salaris van de directeur?

Van de opbrengst van 3MF Serious Request gaat geen enkele euro naar het salaris van de directeur van het Rode Kruis.