Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2012 ​Hoe wordt de opbrengst van 3FM Serious Request 2012 besteed?

​Hoe wordt de opbrengst van 3FM Serious Request 2012 besteed?De actie 3FM Serious Request is in volle gang en de donaties stromen binnen. Maar hoe wordt dit geld eigenlijk besteed? Daarover blijkt soms nog wat onduidelijkheid te zijn. Daarom zetten we hier nog even de feiten op een rijtje.

Terugdringen van babysterfte

De opbrengst van 3FM Serious Request wordt ingezet voor hulp aan mensen die dat heel hard nodig hebben, in landen waar niet de zorg voorhanden is zoals we die in Nederland kennen. Dit jaar zamelen we samen met 3FM geld in voor hulpverleningsactiviteiten die helpen babysterfte terug te dringen, een wereldwijde ramp die jaarlijks 5,5 miljoen slachtoffertjes maakt. Een groot deel van deze babysterfte kunnen we met eenvoudige hulp beperken. Dat doet het Rode Kruis onder andere met medische hulp, voorlichting en begeleiding tijdens de zwangerschap en bevalling.

Wereldwijde hulp

De opbrengst van 3FM Serious Request gaat niet alleen naar Malawi. Deze gelden worden ieder jaar in verschillende landen wereldwijd besteed. De voorbeelden en verhalen uit Malawi worden gebruikt om aan het publiek uit te leggen wat de stille ramp babysterfte betekent in het persoonlijke en dagelijkse leven van mensen, en op welke manier het Rode Kruis hulp biedt. Zo zijn de reportages vorig jaar in Ivoorkust gemaakt, maar is het geld daarnaast in diverse andere landen besteed, waar moeders geraakt werden door conflict of oorlog.

Rode Kruis en Rode Halve maan verenigingen

Er doen soms verhalen de ronde dat je donatie uiteindelijk bij een overheid terecht komt. Dat klopt niet: Het geld dat het Rode Kruis inzamelt wordt altijd en alleen via het eigen netwerk van Rode Kruis en Rode Halve maan verenigingen besteed. In het geval van Malawi is dat via onze collega's van het Malawi Rode Kruis. Het Nederlandse Rode Kruis werkt daarbij nauw met hen samen, en is verantwoordelijk voor de coördinatie en rapportage over de 3FM Serious Request-gelden. Op deze website leggen we ieder jaar uitgebreid verantwoording af over waar en hoe de opbrengst van 3FM Serious Request is besteed.