Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2012 Video's van Eric Corton in Malawi

Video's van Eric Corton in Malawi


 
​In Malawi komt babysterfte veel voor. Eric Corton, ambassadeur van het Rode Kruis, reisde door Malawi om met eigen ogen te zien wat de babysterfte voor de mensen daar betekent.
In deze video spreekt hij met Dalesi. Zij was onderweg naar een kliniek toen de bevalling begon. Eenmaal bij de kliniek bleek er sprake te zijn een stuitligging. Het kindje werd geboren, maar overleed al snel aan de gevolgen van deze complicatie.
In Malawi sterven veel baby’s door gebrek aan medische zorg, begeleiding en voorlichting. Het Rode Kruis doet hier wat aan en zorgt ervoor dat deze vrouwen weten wat ze moeten doen voor, tijdens en na de bevalling.
Eric Corton bezoekt het ziekenhuis van Kasungu. Hier wachten honderden vrouwen tot ze gaan bevallen, omdat ze hier meer mogelijkheden hebben op een veilige bevalling. Maar vaak ligt een ziekenhuis 60 tot 80 km van een dorp vandaan, waardoor vrouwen soms wel dagen moeten lopen. Eric Corton spreekt met een vrouw die onderweg naar een ziekenhuis is bevallen en zo haar baby verloor.
Eric Corton spreekt met Mercy & Joshua, die heel graag kinderen willen. Helaas zijn de eerste drie zwangerschappen niet goed verlopen; de eerste keer overleed de baby door malaria. De tweede en derde zwangerschap eindigden in een miskraam. Gelukkig is Joshua anders dan andere mannen in Malawi: hij blijft hoe dan ook bij Mercy, ook als ze samen geen kinderen kunnen krijgen. Mercy is nu voor de vierde keer zwanger en hoopt dat het dit keer goed gaat. Het Rode Kruis deelt bevallingspakketten uit aan zwangere vrouwen in Malawi, om de mogelijkheden voor een veilige bevalling te vergroten.