Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2013 Resultaat 2004-2012 Hoe gaat het nu met Peter?

Hoe gaat het nu met Peter?

 THIS ONE'S FOR MAMA

lees meer over de stille ramp spacer Wat geef je een moeder met jouw donatie?
spacer
Lees meer over de resultaten van 3FM Serious Request spacer Eric Cortin terug in Oeganda

Tijdens 3FM Serious Request 2010 vertelde de vijftienjarige Peter zijn verhaal. Na zijn vader, overleed ook zijn moeder aan aids. Gelukkig krijgt hij hulp van het Rode Kruis. Peter is kostwinner voor zichzelf en zijn drie zusjes. Hij droomt ervan om na de middelbare school monteur te worden. Zo wil hij voldoende inkomsten krijgen om ook een opleiding voor zijn twee jongere zusjes te kunnen betalen.

Om de onderwijshulp te versterken, biedt het Rode Kruis vaak als eerste hulp in het huishouden. In het geval van Peter door te zorgen voor extra voeding en een oppas voor zijn jongste zusjes wanneer hij naar school is. Dat neemt een grote zorg weg, waardoor de kans dat een kind een opleiding afmaakt, groter is. Daarnaast helpt het Rode Kruis bij het maken van huiswerk en houdt de schoolprestaties bij.

Hoop

Peter herinnert zich nog goed dat hij alleen maar kon dromen van een opleiding. “We hadden geen enkele hoop om terug naar school te gaan. En kijk ons nu eens. Niemand kan zich voorstellen dat wij wezen zijn. We zien eruit als elk ander kind dat naar school gaat.”

peter.png
  De zusjes van Peter gaan naar school.  

Lees ook: