Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2013 Het verhaal van Liselle

Het verhaal van Liselle

De 24-jarige Liselle Bandol is moeder van twee kinderen.  Toen haar dochters ziek werden heeft zij hen eerst twee weken thuis verzorgd. Op het moment dat zij besloot om toch naar het ziekenhuis te gaan, was het te laat. De artsen konden haar dochters niet meer redden. Ze overleden aan de gevolgen van diarree, veroorzaakt door vervuild water en een gebrek aan sanitaire voorzieningen.

happyland.jpg 

Liselle Bandol rouwt nog steeds om het verlies van haar twee dochters. Ze woont in Happy Land, één van de sloppenwijken rond Manila, Filipijnen, waar het allesbehalve 'happy' is. Het is er vies, onhygiënisch, overbevolkt en vaak gewelddadig. Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat het aantal gevallen van kinderen jonger dan 5 jaar met diarree zorgwekkend hoog is in Happy Land. "Niemand zou hier moeten wonen", zegt Liselle. "Maar veel mensen in Happy Land hebben geen keus."

​Het Rode Kruis gaat 30.000 mensen in Happy Land helpen. Met schoon drinkwater, betere sanitaire voorzieningen en een gezondheidsprogramma waarvoor 200 vrijwilligers worden ingezet. Moeders en verzorgers krijgen een training in de herkenning  van de symptomen van diarree, zodat zij leren wanneer zij een kind naar een gezondheidskliniek moeten brengen. Dit alles dankzij de opbrengst van 3FM Serious Request 2013

Bekijk ook de resultaten in cijfers​ van 3FM Serious Request 2013: 

​​let's clean this shit up!