Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Mobile Menu
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2013 Presentaties en gastlessen Voortgezet onderwijs

Voortgezet onderwijs

​Het Rode Kruis heeft ongeveer 50 promotievrijwilligers die in heel Nederland ingezet worden om een 3FM Serious Request gastles te geven op scholen. Onze promotievrijwilligers zijn getraind om op een interactieve manier de leerlingen bij de les te betrekken.


Hoe ziet een gastles eruit?

De gastlessen zijn interactief en zijn opgebouwd uit een aantal modules.
De onderstaande onderdelen vormen samen een module. Hieronder wordt per onderdeel beschreven wat het inhoudt en hoe een module is opgebouwd.
V = vaste inhoud
A = aanvullende modules

1. 3FM Serious Request algemeen (V)

Al negen jaar organiseert 3FM in samenwerking met het Nederlandse Rode Kruis een nationale inzamelingsactie voor een stille ramp. Tijdens de gastles wordt kort het werk van het Rode Kruis besproken en wordt er algemene informatie over 3FM Serious Request gegeven.

2. De stille ramp 2013 (V)

Hier wordt de definitie van een stille ramp uitgelegd. Tevens wordt een toelichting gegeven over de stille ramp van 2013: Kinderen die sterven aan diarree en wat het Rode Kruis doet om besmetting te voorkomen.

3. Kom in actie (V)

Tijdens de gastles wordt een toelichting gegeven hoe je de 3FM Serious Request actie kan ondersteunen en ontvang je informatie over de kom in actie website. Er wordt uitleg gegeven over het aanmaken van een actie en welke promotiematerialen wij aanbieden om de actie nog mooier/ leuker te maken.

4. Onze klas/ school steunt 3FM Serious Request. Maar hoe? (A)

Wil jouw klas/school in actie komen, maar vinden jullie het lastig om leuke acties te bedenken, wij hebben de oplossing. Tijdens de gastles vertellen wij over inspirerende acties die in voorgaande edities zijn gehouden en met succes!

5. Een discussie met de klas over de stille ramp (A)

Een discussie met de klas waarbij we praten over kinderen en diarree, het belang van zeep, schoon water, de aanwezigheid van toiletten en wat je moet doen als een kind diarree heeft. En hoe belangrijk het is dat ouders en kinderen leren hoe je diarree kunt voorkomen.

Voor elke les hebben wij een beamer en een computer met geluid nodig. Aan onze gastlessen zijn geen kosten verbonden.
Wij adviseren om minimaal 3 weken van te voren een gastles aan te vragen. In overleg en op basis van beschikbaarheid van de promotievrijwilligers wordt er een dag en tijdstip gekozen.

Gastles aanvragen

Via dit formulier kun je een 3FM Serious Request gastles aanvragen. Jouw aanvraag wordt door een 3FM Serious Request coördinator in de regio in behandeling genomen. Binnen 5 werkdagen wordt er contact met je opgenomen.
Heb je nog vragen, dan horen wij het graag via 3fm@redcross.nl