Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2014 Presentaties en gastlessen Bedrijven

Presentatie 3FM Serious Request voor bedrijf of vereniging

De 3FM Serious Request-presentatie aan bedrijven en verenigingen is interactief en bestaat uit een aantal onderdelen. We bespreken ze hier.

1. 3FM Serious Request en het Rode Kruis algemeen

De gastles start met algemene informatie over het Rode Kruis en over de geschiedenis van 3FM Serious Request. We staan stil bij de projectorganisatie achter deze inzamelingsactie, de omvang ervan en de samenwerking met het Rode Kruis. 3FM organiseert al 10 jaar samen met het Rode Kruis een inzamelingsactie voor een stille ramp. Het gastcollege belicht de manier waarop de actie sinds de start al miljoenen mensen geholpen heeft.

2. De stille ramp 2014

We beginnen met de definitie van een stille ramp. Dit jaar zamelen we geld in om meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld te helpen. We bespreken het fenomeen seksueel geweld in conflictgebieden, het taboe waarmee dit omgeven is en de motieven achter deze daden. We belichten de omvang en de gevolgen van deze stille ramp en de hulpverlening die er mee gemoeid is, vanuit de invalshoeken opvang en verzorging, voorlichting en preventie, en toekomst.

3. Kom in actie

De promotievrijwilliger legt de toehoorders uit hoe zij de 3FM Serious Request-actie kunnen ondersteunen. Zij krijgen instructie over de aanmaak van een actie op de Kom in Actie-website. En over de promotiematerialen die beschikbaar zijn om hun actie nog succesvoller te maken.

4. Ons bedrijf of onze vereniging steunt 3FM Serious Request. Maar hoe?

Wil jouw bedrijf of vereniging in actie komen voor 3FM Serious Request maar vinden jullie het lastig om een actie te bedenken? Wij hebben een oplossing met inspirerende voorbeelden van de meest succesvolle acties van voorgaande edities. Een korte brainstorm kan ideeën genereren en kaders zetten voor de uitvoering ervan.

5. Vragen/discussie met de groep

In dit onderdeel proberen wij de discussie aan te gaan met de groep en bieden wij de ruimte om vragen van studenten te beantwoorden.

Benodigde apparatuur op locatie

Voor elke presentatie hebben wij een beamer en een computer met internet en geluid nodig. Aan onze presentaties zijn geen kosten verbonden.

Presentatie aanvragen

Via dit formulier kun je een 3FM Serious Request presentatie voor bedrijf of vereniging aanvragen. Een 3FM Serious Request-coördinator in jouw regio neemt binnen 5 werkdagen contact met je op. Wij adviseren de gastles minimaal 3 weken van tevoren aan te vragen. Op basis van beschikbaarheid van de promotievrijwilligers stellen we dag en tijdstip aan je voor.  

Heb je vragen, dan horen wij het graag via 3fm@redcross.nl