Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2014 Presentaties en gastlessen HBO-MBO

Gastcollege 3FM Serious Request voor mbo en hbo

Een gastcollege voor mbo en hbo is interactief en bestaat uit een aantal vaste onderdelen. Keuzeonderdeel is de brainstorm over hoe in actie te komen.

1. 3FM Serious Request en het Rode Kruis

Het gastcollege start met algemene informatie over het Rode Kruis en over de geschiedenis van 3FM Serious Request. We staan stil bij de projectorganisatie achter de inzamelingsactie, de omvang ervan en de samenwerking met het Rode Kruis. 3FM organiseert al 10 jaar een inzamelingsactie voor een stille ramp samen met het Rode Kruis. Het gastcollege belicht vooral de manier waarop de actie in de afgelopen 10 jaar al miljoenen mensen geholpen heeft.

2. De stille ramp 2014

We beginnen met de definitie van een stille ramp. Dit jaar zamelen we geld in om meisjes en vrouwen in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld te helpen. We bespreken het fenomeen seksueel geweld in conflictgebieden en de motieven achter deze daden. We belichten de omvang en de gevolgen van deze stille ramp vanuit de invalshoeken opvang en verzorging, voorlichting en preventie, en toekomst.

3. Kom in actie

Onze promotievrijwilliger legt de studenten uit hoe zij de 3FM Serious Request-actie kunnen ondersteunen. Zij krijgen instructie over de aanmaak van een actie op de Kom in Actie-website. En over de promotiematerialen die beschikbaar zijn om hun actie nog succesvoller te maken.

4. Onze klas/opleiding steunt 3FM Serious Request. Maar hoe?

Wil jouw klas of opleiding in actie komen, of wijden jullie een project aan 3FM Serious Request, maar vinden jullie het lastig om een actie te bedenken? Wij hebben de oplossing. Wij inspireren je met de meest succesvolle acties van voorgaande edities. Een korte brainstorm helpt ideeën te genereren en kaders te zetten voor de uitvoering ervan.

5. Ruimte voor vragen/discussie met de groep

In dit onderdeel proberen wij de discussie aan te gaan met de groep en bieden wij de ruimte om vragen van studenten te beantwoorden.

Benodigde apparatuur in de collegezaal

Voor een gastcollege hebben wij een beamer en een computer met internetverbinding en geluid nodig. Aan onze presentaties zijn geen kosten verbonden.

Gastcollege aanvragen

Via dit formulier kun je een 3FM Serious Request gastcollege mbo-hbo aanvragen. Een 3FM Serious Request-coördinator in jouw regio neemt binnen 5 werkdagen contact met je op. Wij adviseren de gastles minimaal 3 weken van tevoren aan te vragen. Op basis van beschikbaarheid van de promotievrijwilligers stellen we dag en tijdstip aan je voor.   

Heb je vragen, dan horen wij het graag via 3fm@redcross.nl