Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2014 3FM en het Rode Kruis

Samenwerking 3FM en het Rode Kruis

cheque-leeuwarden.jpg
​Vorig jaar werd er in Leeuwarden een recordbedrag van € 12.302.747 opgehaald.

​​​3FM Serious Request vraagt in 2014 aandacht voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in oorlogs- en conflictgebieden. Het Rode Kruis helpt deze meisjes en vrouwen, zodat zij hun leven weer kunnen opbouwen.

Het is dit jaar de elfde keer dat 3FM samen met het Nederlandse Rode Kruis een nationale inzamelingsactie organiseert voor een stille ramp.

 

Een Colombiaanse vrouw vertelt de hulpverleenster van het Colombiaanse Rode Kruis wat haar is overkomen.  

3FM Serious Request

In de week voor Kerst sluiten drie dj's van radio 3FM zich op in een glazen studio van een grote stad in Nederland. Het Glazen Huis staat van 18 tot en met 24 december 2014 op de Grote Markt in Haarlem. De dj's eten zes dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie. Ze roepen in die week zoveel mogelijk mensen op om in actie te komen voor het goede doel. Bijvoorbeeld door tegen betaling een verzoeknummer aan te vragen. Of door een actie op touw te zetten. De dj's zijn in die week continu online te volgen.

Eerdere edities

De eerste editie in 2004 bracht € 915.955 op voor de vluchtelingen in Darfur. Sindsdien zetten 3FM en het Rode Kruis elk jaar succesvol een stille ramp op de kaart. In 2013 werd een recordbedrag van €12.302.747 opgehaald voor het terugdringen van het aantal kinderen dat sterft door diarree. Op onze wereldkaart kun je zien hoe het geld van voorgaande edities is besteed.

Wat kun jij doen voor 3FM Serious Request?

Kom ook in actie voor 3FM Serious Request en zet je in voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn seksueel geweld in conflictgebieden. Je kunt op allerlei manieren helpen. Alleen, of samen met je vereniging, school of bedrijf. Vraag een plaat aan, doneer direct een geldbedrag of verzin zelf een actie om geld in te zamelen. Je kunt bijvoorbeeld een sponsorloop organiseren, koekjes bakken of met je hele school een actie opzetten. ​Klik hiernaast of hieronder op de button van je keuze.