Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2015 Geefvoorbeelden Serious Request 2015

Geefvoorbeelden Serious Request 2015

#SR15 - Het Rode Kruis helpt kinderen en jongeren in conflictgebieden met scholing, training en psychische hulp, zodat zij straks in eigen levensonderhoud kunnen voorzien en kunnen bouwen aan een nieuwe samenleving. Jij kunt ons daarbij helpen! Laat je inspireren door onze geefvoorbeelden.

 Geefvoorbeelden-SR15-scholing.png

Scholing en persoonlijke ontwikkeling

  • Voor € 2 krijgt een jongere een uur bijscholing van het Rode Kruis in bijvoorbeeld Engels of wiskunde.
  • Voor € 20 krijgt een kind/ jongere een schoolpakket met eigen schooltas en schoolspullen zoals pennen, stiften en schriften.
  • Voor € 150 zorgt het Rode Kruis ervoor dat een jongere de beschikking krijgt over een startup kit. Denk aan een naaimachine, loodgieters- of autogereedschap; materialen die je nodig hebt om aan de slag te gaan wanneer een beroepsopleiding is afgerond.
  • Voor € 140 per maand volgt een jongere beroepsonderwijs om bijvoorbeeld elektricien, reparateur, ict’er of kleermaker te kunnen worden.​ 

Geefvoorbeelden-SR15-traumaverwerking.png ​Traumaverwerking

  • Voor € 4 kan een kind/jongere een maand lang 2 tot 3 keer per week terecht bij een opvangcentrum van het Rode Kruis voor psychosociale ondersteuning.geefvoorbeeld-SR15-levensonderhoud.png

Levensonderhoud

  • Met een startkapitaal vanaf € 200 geeft het Rode Kruis een afgestudeerde jongere de kans om een eigen bedrijfje te beginnen. Dit bedrag is ‘vanaf € 200', afhankelijk van grootte en type bedrijf.

Keep them going​​​​​​​​​​!

3FM Serious Request 2015 zet zich in voor de generatie van de toekomst in oorlog en conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Zij zijn de stille slachtoffers van de oorlog. Geef ze een toekomst. Keep them going!