Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2016 Gastlessen en presentaties Zing met ons mee

Zing met ons mee

ZangExpress komt in actie voor 3FM Serious Request. Speciaal voor deze stille ramp heeft ZangExpress een lied geschreven over​ longontsteking, de grootste veroorzaker van kindersterfte bij kinderen onder de 5 jaar. Een schrikbarend aantal kinderen heeft door die ziekte geen lucht om hun stem te laten horen. Kinderen in Nederland kunnen dit namens hen doen. ​

Artikel delen?

​ZangExpress roept kinderen op om hun stem te laten horen en  door muziek te maken en te zingen een steentje bij te dragen tegen de bestrijding van de stille ramp longonsteking​. Muziek verbindt en biedt leerkrachten bovendien een opening om met de klas te praten over dit moeilijke onderwerp. Dat is de kracht van muziek.

Geïnspireerd op de video van Adèle en Jimmy Fallon componeerde ZangExpress voor de groepen 7 en 8 een lied om te zingen, rappen én mee te spelen op alle mogelijke instrumenten. Van triangel tot omgekeerde emmer en boomwhackers: alles kan gebruikt worden!

Met het doe-het-zelf muziekpakket​ van ongeveer 45 min kan iedere leerkracht aan de slag. Muzikale kennis is niet nodig door de ondersteuning vanuit het ZangExpress systeem. Jonge talenten, zoals zangeres Karlyn en rapper Monta, leren de kinderen via duidelijke instructievideo’s hoe ze het lied kunnen rappen, zingen en spelen. 

En hoe geweldig is het om dit lied vervolgens uit te voeren op het schoolplein, bij een flashmob of (schoolbrede) actiedag? ​