Nederlandse Rode Kruis
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2016 Smoelenboek

Smoelenboek

​3FM Serious Request zou nergens zijn zonder de hulp van vrijwilligers. Elk jaar zijn het bekende en nieuwe gezichten die zich samen willen inzetten. Dit zijn de drijvende krachten.  

Resnek.jpgRenske Meijer, Projectleider

"Elk jaar een nieuwe regio en nieuwe mensen om mee samen te werken maakt dit project voor mij extra bijzonder. Elk jaar word ik weer positief verrast door het enthousiasme van de mensen uit de regio en van heel Nederland. Bijzonder om elk jaar weer een enorm bedrag op te halen voor een stille ramp, waar hulp zo hard nodig is."


Team Katharina Krüsselmann_verkleind.JPG
Katharina Krüsselmann, coördinator

“De impact van 3FM Serious Request en het werk van onze vrijwilligers is enorm groot. Het is ontzettend leuk om te zien hoe veel mensen elk jaar opnieuw enthousiast en gemotiveerd hun tijd en energie te besteden om meer aandacht te brengen aan de stille ramp. Longontsteking krijgt juist weinig aandacht terwijl het een van de ergste infectieziekte is en elk jaar duizenden kinderen hieraan overlijden. Samen kunnen wij ze helpen!”​


Team Felice van Reeven_verkleind.JPG
Felice van Reeven, regio coördinator | Zuid
“Ik wilde graag stage lopen bij het Rode Kruis  3FM Serious Request team omdat ik het leuk vind om iets voor de samenleving te doen. Daarnaast vind ik het leuk omdat het heel afwisselend werk is. Omdat een stille ramp een ramp is waar normaal gesproken bijna geen geld naar toe gaat, spreekt mij dit erg aan om mij hier voor in te zetten. Wij kunnen ervoor zorgen dat er leuke acties worden gestart en zo zoveel mogelijk geld word opgehaald.”


Team Laura Hadderingh_verkleind.JPG
Laura Hadderingh, regio coördinator | Breda

“Persoonlijk kan ik mij geen december meer indenken zonder 3FM Serious Request. Uren achter elkaar luisteren naar alle acties, liedjes en natuurlijk verhalen over de stille ramp van dat jaar. Naast dat het altijd een mooie en gezellige periode is, vind ik het idee erachter nog mooier. Dit jaar geven we kinderen de kinderen een stem. Kinderen die overlijden aan longontsteking, terwijl het eenvoudig is om ze te helpen. Laten we er met zijn allen weer een succesvol jaar van maken!”


Team Nikki de Jong_verkleind.JPG
Nikki de Jong, regio coördinator | Noord

“Ik heb voor een stage bij het Rode Kruis gekozen voor  3FM Serious Request, omdat ik graag mee wil helpen om zo veel mogelijk mensen in de wereld te helpen en op deze manier draag ik mijn steentje bij".

Anita Huiting, 
Regio | Noord
“Ik vind het erg leuk om gastlessen te geven, omdat leerlingen altijd erg enthousiast reageren. Sommige zijn erg sensitief en voelen heel goed aan waarom er hulp geboden moet worden. Ook zijn zij erg creatief in het bedenken van acties. Het verbaast me altijd weer wat er in die koppies rondgaat en hoe ze tot de superslimme oplossingen kunnen komen.”


Z Anouk Ruczynski_verkleind.JPG
Anouk Ruczynski, regio | Zuid

“Ik ben vrijwilliger geworden omdat ik mij graag wil inzetten voor dit mooie initiatief waar heel Nederland ieder jaar weer voor in actie komt. De stille ramp van dit jaar spreekt mij ook aan omdat het weer iets ogenschijnlijk eenvoudigs is wat in Nederland zo weinig voorkomt, maar een enorme impact heeft als je niet alle kennis en middelen tot je beschikking hebt. Ik hoop dat ik zo veel mogelijk mensen in actie kan krijgen hiervoor!”

 

Becky.jpg
Becky Langenberg, Regio | Noord

“Ik ben afgestudeerd social worker waarbinnen ik mij gespecialiseerd heb op het gebied van huiselijk en seksueel geweld. Vandaar dat de stille ramp van 2014  mij erg aansprak en ik naast de callcenter ook de promotie ben gaan doen. Ik heb hier veel plezier in gehad en veel van geleerd. Daarom wil ik mij dit jaar graag weer inzetten voor dit ontzettend mooie project!”​


Danny ten Hoove 640.jpgDanny ten Hoove, Regio | Noord
“Ik vind het belangrijk dat wij Nederlanders weten wat er in de wereld gaande is en dus ook de STILLE rampen!!”

 Diana_verkleind.jpgDiana Wijnen, Regio | Zuid

"Vanaf het eerste jaar volg ik 3FM Serious Request op de voet. Ik vind het heel bijzonder hoe 3FM Serious Request elk jaar zo veel mensen samen in actie laat komen voor een stille maar aangrijpende ramp. Toen ik op zoek was  naar vrijwilligerswerk endeze vacature tegenkwam heb ik dan ook meteen gereageerd. Het is goed bevallen, dus ik doe dit jaar weer mee."

Dianna.jpgDianne Schottert, Regio | Noord

"Ik ben begonnen in Enschede, dat lag toen de tijd in de regio. Toen ben ik besmet geraakt met het Serious Request-virus. Ik ben blij dat ik mijn 'steentje' kan bijdragen. Ik ben super enthousiast en krijg er een enorm energie-boost van als ik voor 3FM Serious Request  bezig ben. Dit wil ik graag delen en overbrengen."


Dunja.jpg Dunja van der Meer, Regio | Zuid

"Als enthousiaste 3FM luisteraar, heb ik sinds 2014 gekozen om een actieve bijdrage te leveren aan 3FM Serious Request. Van het geven van gastlessen tot het helpen als vrijwilliger in de actieweek geven mij positieve energie. Door de blije mensen en de muzikale lach & traan. De saamhorigheid en positiviteit zorgen ervoor dat ik ook dit jaar weer heel graag wil meewerken aan deze stille ramp. Hopelijk samen met jou!​​"


Ellen Kiel 640.jpg

Ellen Kiel, Regio | Noord

"Als vrijwilliger laat je kinderen en jongeren zien hoeveel er buiten hun klaslokaal en huis gebeurd. Dat er mensen zijn die hulp nodig hebben omdat ze het moeilijk hebben. Het mooiste is dan dat je ziet dat de kinderen en jongeren zien dat ook zij wat kunnen doen en dat ze samen kunnen helpen. Ik vind dat het gaafste om te doen!"


R Geert Jan Schouten_verkleind.JPG

Geert Jan Schouten, regio | Breda
“Ik ben ervan overtuigd dat wanneer je anderen helpt je uiteindelijk jezelf helpt aan een gelukkiger leven. Tegendraads, dat is wat mij kenmerkt. Daarom geen geld inzamelen waar iedereen al voor loopt, maar geld vragen waar een verhaal bij hoort. Het verhaal vertellen over hoe longontsteking wereldwijd 900.000 jonge kinderen slachtoffers maakt. Hopelijk kom ik met veel mensen in contact om zo samen acties te bedenken, zodat met financiële steun longontsteking over heel de wereld niet meer dodelijk is. Spannend is het wanneer mensen (nog) niet overtuigd zijn om in actie te komen.” ​

 

Gerard.jpg 

Gerard Marsman, Regio | Noord

"Ik ben vrijwilliger geworden omdat ik op deze manier veel kan doen voor het Rode Kruis en de stille ramp die centraal staat. Een stille ramp spreekt mij aan omdat het om een ramp gaat waar weinig aandacht aan geschonken wordt. Door 3FM Serious Request gebeurt dat wel!"

Hans.jpgHans Kouwenberg, Regio | Limburg
"Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan de geweldige actie van 3FMSR16​ en heb nu ook meer tijd!"


Irene.jpg Irene Heeres, Regio | Zuid
"Jong en oud enthousiast maken om zicht in te zetten maar ook bewust te maken wat een stille ramp is."


Ivo.jpg Ivo Mulder, Regio | Limburg
"Het doet ontzettend goed om ieder jaar weer te mogen meewerken aan 3FM Serious Request en de stille ramp is altijd belangrijk, welke stille ramp het ook is. We zorgen er met zijn alle voor dat er ieder jaar veel geld wordt opgehaald en daar, ben ik als vrijwilliger, enorm trots op."


Janet Verberk 640.jpg

Janet Verberk- van den Herik, Regio | Zuid
Ik vind het belangrijk om de stille ramp onder de aandacht te brengen. In mijn omgeving merk ik dat weinig mensen weten dat er zoveel kinderen van 5 jaar en jonger jaarlijks sterven aan longontsteking. Om dat in de vorm van gastlessen te doen bij scholen is erg leuk. Het is mooi om te zien hoe creatief en enthousiast kinderen zich inzetten voor het goede doel.


Jeroen Donkervoort, regio | Noord

“Ik ben vrijwilliger omdat het een zeer leuke en nuttige functie is. De gastlessen die ik op scholen en bij verenigingen geef dragen bij aan het bewustzijn over een stille ramp waar ze misschien anders geen aandacht aan zouden besteden. Zowel het enthousiasme tijdens de gastlessen als de ontmoetingen met het publiek tijdens de actieweek zijn elk jaar weer een indrukwekkende ervaring.”

 

Jordy.jpg
Jordy Dumont, Regio | Noord

"Ik ben vrijwilliger geworden omdat ik graag meer bekendheid wil geven aan de stille rampen die in deze wereld gebeuren. Het is ook echt super leuk om te doen, dus je helpt anderen en je helpt jezelf. Je leert veel nieuwe mensen kennen en daarnaast heb je een super leuke tijd samen!"


Laura Weezenberg 640.JPG
Laura Wezenberg, regio | Zuid
“Ik ben ontzettend fan van 3FM Serious Request en heb mij altijd al willen inzetten voor dit goede doel! 


Leonie.jpg 

Leonie Knaap, Regio | Zuid

"Ik vond 3FM Serious Request altijd al een geweldige actie. Toen ik de kans kreeg om 3FM Serious Request vrijwilliger te worden was ik direct heel enthousiast! Geld ophalen voor stille rampen vind ik heel erg goed, voor welke stille ramp dan ook. Ik heb er weer heel veel zin in."

Linda ter Braake, regio | Noord
“Het is ontzettend leuk om je in te kunnen zetten voor zo'n mooie organisatie als het Rode Kruis en daarmee zoveel anderen mensen te kunnen helpen.”

Lopa.jpg 

Lopa Houtman, Regio | Noord
"Ik ben vrijwilliger geworden omdat ik mij in wil zetten voor een goed doel. Een stille ramp spreekt mij aan omdat die mensen gehoord moeten worden. Nederland heeft het helemaal niet zo slecht. Juist die mensen die niet gezien worden verdienen een toekomst."


Loran Kleine Schaars 640.jpg
Loran Kleine Schaars, regio | Zuid

“In eerste instantie begonnen in Enschede omdat ik het idee had dat ik mijn kennis en kunde wilde gaan inzetten voor het goede doel. Daar opgenomen in de warme Rode kruis/ 3FM Serious Request familie en al snel besloten dat ik meer wilde gaan doen tijdens de actieweek. Ondertussen veel leuke mensen ontmoet die ik als goede vrienden beschouw en het elk jaar weer een feest maken voor mij om te komen helpen bij 3FM Serious Request. Met z’n allen maar naar 1 doel: ”Zoveel mogelijk geld ophalen maar vooral ook informeren over de desbetreffende stille ramp”.

 

Mariska.jpg Mariska Rijke, Regio | Noord

"Ik heb geholpen bij 3FM Serious Request in Haarlem en ik wilde graag meer voor het Rode Kruis doen. Na de gastles op mijn stageschool sprak gastdocent zijn mij erg aan. Ik ben docent en ik gun kinderen die het minder makkelijk hebben dan Nederlandse kinderen ook een goed leven. Om hun een kans te geven, zet ik mij in."


marloes.jpgMarloes de Vries, Regio | Zuid

"In 2013 hoorde ik op de radio een oproep voor een avond in het callcenter bij 3FM Serious Request en sindsdien steek ik er elk jaar meer tijd in. Sinds vorig jaar was  ik ook gastdocent. Hoewel ik een drukke baan heb krijg ik vanvrijwilliger zijn bij zo'n groot project elk jaar veel energie. Een minder bekend onderwerp aansnijden, de stille ramp, is een goede manier om hier meer bekendheid aan te geven. Als arts heb ik de klassen misschien dit jaar nog wel wat extra te vertellen met dit onderwerp.​"

Michella.jpg

Michella Kuijkhoven, Regio | Zuid

“Er zijn een heleboel keuzes die je zelf kunt maken in het leven, maar kiezen in welk land je geboren wordt, kun je niet. In Nederland is er geen oorlog, geen échte honger, er is een sociaal vangnet en voldoende zorg. Ik zet mij heel graag in voor mensen die dit geluk niet hebben. Daarnaast is 3FM Serious Request een geweldig, wat ook in Nederland voor veel saamhorigheid zorgt.”​

 Miranda.jpg

Miranda Wuring, Regio | Noord

"Ik wilde graag wat doen als vrijwilligster en kwam zo in 2013 voor het eerst bij 3FM Serious Request in Leeuwarden. Graag wil ik iets kunnen doen om een stille ramp minder stil te kunnen maken. Daarom vind ik vind het leuk om iets te kunnen doen voor een stille ramp in een enthousiast team met andere vrijwilligers."

Monica.jpg 

Monica Bos, Regio | Noord

"Sinds 2013 ben ik vrijwilliger voor het Rode Kruis. De actie, het team, het gezamenlijke doel, het hele geheel samen vind ik fantastisch. Ik vind 3FM Serious Request ieder jaar een geweldige actie omdat er onderwerpen bespreekbaar worden gemaakt die belangrijk zijn, maar waar men vooraf vaak weinig van weet. Hoe zoveel verschillende mensen zich samen inzetten vind ik heel erg bijzonder en inspirerend."Patrick.jpgPatrick van de Nieuwendijk, Regio | Noord

"Ik ben vrijwilliger geworden met de gedachte om een beetje van ons geluk en onze welvaart te kunnen delen met mensen die dat niet hebben. Via deze weg kan ik dit concreet bijdragen. Dat geldt niet alleen voor het thema van dit jaar, maar sowieso voor de actie in het algemeen. Ik hoop ook dit jaar op een geweldige week, veel saamhorigheid en een mooi bedrag."


Piroschka.jpg

Piroschka Beun, Regio | Noord

"Vrijwilligerswerk biedt kansen om kennis en ervaring te delen en tegelijkertijd een actieve betrokkenheid bij de samenleving te genereren. Het onder de aandacht brengen van menselijk lijden is belangrijk om de stille rampen te beperken. Hiervoor is te weinig aandacht en het is goed dit op de kaart te zetten. Ik hoop mijn kennis en ervaring in te kunnen zetten als vrijwilliger om een gezamenlijk doel te bereiken."


 
Sandra_verkleind.jpgSandra Verjans, Regio | Limburg

"Ik ben vrijwilliger geworden omdat ik de acties van 3FM Serious Request super vind. De thema's zijn zorgvuldig gekozen en we kunnen met z'n allen echt een verschil maken voor mensen die onder moeilijke omstandigheden moeten leven. Het lijkt me mooi om onderdeel uit te mogen maken van een enthousiast team vrijwilligers die andere  enthousiast maakt voor het opzetten van mooie acties."


Suus Bosschloo, regio | Noord
“Als student Journalistiek leer ik kiezen wat 'nieuws' is en wat niet. Maar sommige dingen zijn geen nieuws, maar wel problemen of rampen. Gelukkig kan ik mij voor juist die vergeten problemen en rampen inzetten via 3FM Serious Request. Ik vind het leuk kinderen en jongeren hierover te laten nadenken en meedenken, zodat we steeds een stapje dichterbij een oplossing voor vergeten rampen komen.”


Tracy Lagas 640.jpg

Tracy Lagas, Regio | Noord 
Ik deed vorig jaar mee en vond het geweldig hoe scholen op verschillende manieren opkomen voor de stille rampen die Serious Request aandacht geeft. De stille ramp dit jaar komt dicht bij huis; ik heb een zoon met astma en mijn vader heeft COPD. We hebben veel om dankbaar voor te zijn, dat we makkelijk en goedkoop toegang hebben tot medicijnen en artsen en ons geen zorgen hoeven te maken.

Elk jaar zien we vooruitgang in de longprestatie van mijn nu 15-jarige zoon.  Hij heeft een normaal sportief leven en fietst makkelijk 20km per dag naar school en terug. Helaas is dit niet vanzelfsprekend voor iedereen ter wereld.  Ik wil bijdragen aan aandacht geven voor deze stille ramp om andere dezelfde kansen te geven als mijn zoon en vader.


N Truus Leurink_verkleind.JPG
Truus Leurink, regio | Noord

“Als docent, vrijwilliger en mijzelf vind ik het belangrijk dat ook jongeren bewust worden van wat er om ons heen gebeurt. Dat er meer aan de hand is, dan wat je op tv ziet. 3FM Serious Request is zeer geschikt om stille rampen onder de aandacht te brengen bij de jeugd. Mijn ervaring is dat mijn doelgroep open staat en spontaan een actie gaat houden.”


Wieke.jpg Wieke Heikoop, Regio | Zuid
"Ik ben vrijwilliger geworden omdat ik 3FM Serious Request ieder jaar weer een feestje met een hele serieuze ondertoon vind.  Dat er jaarlijks een stille ramp wordt gekozen zorgt ervoor dat de bewustwording verbeterd wordt, zowel over het wereldleed, maar ook hoe goed we het hier hebben! Het doel van dit jaar spreekt mij, als onderwijsmens extra aan. Het wordt vast weer hard werken, maar met alle plezier!"

Deze 3FM Serious Request vrijwilligers staan niet in het smoelenboek,​ maar zijn wel actief in de volgende regio:

Regio Noord
Anna Niemer
Anne van den Besselaar
Ates Zonnebeld
Baukje Dijkstra
Carin Wagenmans
Claudine van Heese
Esther Metselaar
Femke Schukking
Iena Pals
Jan Hanraths
Laura Adema
Lia Swart 
Maaike Lakeman
Mariska Susebeek
Marit van der Pijl
Marjo Kuperus-Wessels
Nela Lyengo
Teresa de Jong
Welina Ensing
Willona Bruinhorst 

Regio Breda
Agnetha Van Gils 
Asha Gommers
Edwin Mariouw Smit
Evelien Vreeburg
Ewelina Topolnicka
Karin Rops
Marloes Arbouw
Michelle van den Meerakker
Regio Zuid 
Angelique Peeters-van der Avoird
Anita Friebel
Arjan Meuwissen
Diana Hijman
Elise Maas
Franny Maessen
Jeroen Baardman
Lieke Steijger 
Lisette van de Laar
Marlou van Dael
Martin van der Avoird
Patricia van Geenen
Rebecca Halleriet
Tamara van der Nol
Wendy Naerebout