Nederlandse Rode Kruis
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2016 3FM Serious Request algemeen

3FM Serious Request algemeen

​​

Artikel delen?

​Q: Wat is 3FM Serious Request?  
A: Met 3FM Serious Request zetten NPO 3FM en het Rode Kruis zich, samen met zoveel mogelijk Nederlanders, ieder jaar in voor een stille ramp: een ramp die wereldwijd heel veel mensen treft, maar waar weinig mensen van af weten en waar je niks over hoort in de media. In de week voor Kerst sluiten dj's van 3FM zich zes dagen lang op in een glazen radiostudio ergens op een plein in een Nederlandse stad. Vanuit het Glazen Huis draaien de 3FM dj’s de tracks die het publiek tegen betaling aanvraagt. Zij eten die dagen niets, maken live radio en televisie, zijn continu online en volgen de acties voor 3FM Serious Request op de voet. Op alle 3FM-platforms informeren we het publiek over het doel en roepen we op om in actie te komen: tegen betaling verzoeknummers aanvragen, doneren, acties opzetten, etc.  

Q: Waar staat het Glazen Huis vanaf 18 december dit jaar?
A: Van 18 tot en met 24 december 2017 is Apeldoorn het podium voor de jaarlijkse actie. 

Q: Waar kan ik 3FM Serious Request volgen?
A: 3FM Serious Request kun je 24 uur per dag volgen via NPO 3FM, 3FM.nl en alle 3FM-socials en op televisie op NPO3 en NPO101.

Q: Is de actie alleen in Nederland?
A: Hoewel 3FM Serious Request een initiatief is van NPO 3FM, hebben verschillende landen het concept overgenomen. In 2016 waren dat Wallonië, Oostenrijk, Zweden, Letland en Zwitserland.

Q: Waarom kiezen jullie geen doel dichter bij huis? In Nederland zijn er ook hulpbehoevenden!  
A: Natuurlijk zien we dat er in Nederland ook hulpbehoevenden zijn. Daar sluiten we onze ogen ook niet voor. Maar 3FM Serious Request is in 2004 ontstaan met het idee om samen met het Rode Kruis aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een stille ramp: een wereldwijde ramp waar mensen geen weet van hebben dat het speelt en waar geen aandacht voor is in de media. NPO 3FM en het Rode Kruis zijn op dit moment in gesprek over de stille ramp die komende editie centraal staat. 

Q: Wie gaat het Glazen Huis sluiten dit jaar?
A: Dat is momenteel nog niet bekend. Houdt 3FM.nl en de 3FM-socials in de gaten voor meer informatie hierover. 

Q: Waarom ontvang ik e-mailings van het Rode Kruis over 3FM Serious Request?
A: Als je voorgaande jaren aan de actie 3FM Serious Request hebt gegeven, gaan we ervanuit dat je geïnteresseerd bent in nieuws over 3FM Serious Request. We gebruiken jouw e-mailadres om je te bedanken en geven jou een terugkoppeling van de besteding van voorgaande editie van 3FM Serious Request. Heb je daar geen behoefte aan, stuur dan een mail naar seriousrequest@redcross.nl​. Dan zorgen we ervoor dat je niet meer door ons wordt benaderd.