Nederlandse Rode Kruis
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2016 3FM Serious Request algemeen

3FM Serious Request algemeen

​​

Artikel delen?

​Q: Wat is 3FM Serious Request?  
A: Met 3FM Serious Request zet de publieke popzender NPO 3FM zich in samenwerking met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp.  In de week voor de kerstdagen sluiten 3FM dj’s zich zes dagen lang op in een glazen radiostudio ergens op een plein in een Nederlandse stad. Zij eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en televisie en zijn online te volgen. 
Met de aandacht die zij met deze actie genereren, informeren zij het publiek over het doel en roepen zij op om in actie te komen: tegen betaling verzoeknummers aanvragen, doneren en acties opzetten. Ook de andere dj’s van 3FM zetten zich die week in voor 3FM Serious Request met bijvoorbeeld reportages, speciale acties et cetera.
Met de opbrengst die vele Nederlanders bijeenbrengen biedt het Rode Kruis hulp in gebieden en aan mensen waar anders weinig tot geen aandacht voor is. 

Q: Waar staat het Glazen Huis vanaf 18 december dit jaar?
A: Van 18 tot en met 24 december 2016 is de Grote Markt in Breda het podium voor de jaarlijkse actie.We hopen dat je langs komt. 

Q: Waar kan ik 3FM Serious Request volgen?
A: 3FM Serious Request kun je 24 uur per dag volgen via NPO 3FM, 3FM.nl en alle 3FM-socials op televisie op NPO3 en NPO101.

Q: Is de actie alleen in Nederland?
A: Hoewel 3FM Serious Request een initiatief is van NPO 3FM, hebben verschillende landen het concept overgenomen. In 2016 zijn dat Wallonië, Oostenrijk, Zweden, Letland en Zwitserland.

Q: Welke 3FM dj gaat dit jaar op reis? En waarheen? 
A: De 3FM dj die voor 3FM Serious Request 2016 op reis gaat en de stille ramp die centraal staat in beeld zal brengen, is nog niet bekend. Ook waar de reis naartoe gaat, wordt later bekend gemaakt. Houdt hiervoor NPO 3FM, 3fm.nl en alle 3FM Serious Request-Facebook in de gaten. Vorig jaar zijn 3FM dj’s Wijnand Speelman en Paul Rabbering voor 3FM Serious Request 2015 op reis geweest naar de Democratische Republiek Congo en Syrië. Dat wil niet automatisch zeggen dat deze twee dj’s voor de 2016 editie ook weer op reis gaan. De 3FM dj’s zijn overigens geen ambassadeurs voor het Rode Kruis, maar zijn natuurlijk wel ambassadeurs voor 3FM Serious Request.

Q: Waar is Eric Corton eigenlijk gebleven? 
A: Eric maakt een dagelijks programma op NPO Radio 1 en sinds 2015 niet meer op NPO 3FM. Sinds 3FM Serious Request 2015 brengen andere 3FM dj’s de stille ramp voor de collega-dj’s en onze luisteraars in beeld. 

Q: Wie gaat het Glazen Huis sluiten dit jaar?
A: Dat is momenteel nog niet bekend. Houdt 3FM.nl en de 3FM-socials in de gaten voor meer informatie hierover. 

Q: Waarom ontvang ik e-mailings van het Rode Kruis over 3FM Serious Request?
A: Als je voorgaande jaren aan de actie 3FM Serious Request hebt gegeven, gaan we ervanuit dat je geïnteresseerd bent in nieuws over 3FM Serious Request. We gebruiken jouw e-mailadres om je te bedanken en geven jou een terugkoppeling van de besteding van voorgaande editie van 3FM Serious Request. Heb je daar geen behoefte aan, stuur dan een mail naar seriousrequest@redcross.nl​. Dan zorgen we ervoor dat je niet meer door ons wordt benaderd.