Nederlandse Rode Kruis
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2016 Actieweek

Actieweek

Artikel delen?

Q: Ik wil langskomen in het Glazen Huis. Kan dat? 
A: Nee, in het Glazen Huis kun je niet langskomen. Natuurlijk kun je wel de Grote Markt bezoeken, waar het Glazen Huis staat, en de 3FM dj’s en de artiesten door het glas te steunen.

Q: Ik heb (met een grote groep mensen) geld ingezameld en wil dit komen aanbieden bij de brievenbus. Kan ik een afspraak maken? 
A: Je kunt altijd naar het Glazen Huis op de Grote Markt komen voor een brievenbusdonatie.  Als je met een hele grote groep (25+ mensen)  komt of iets speciaals wilt doen, laat het ons dan weten. Dit kan via www.3fm.nl/langskomen 
We raden je aan om niet met te veel cash over straat te gaan. Je kunt het bedrag bijvoorbeeld storten via de www.3fm.nl/kominactie​ of via giro 661. Je kunt vervolgens een cheque downloaden die je vindt op www.3fm.nl/kominactie. Deze cheque kun je aanbieden in de cheque box bij het Glazen Huis. 

Q: Ik ben een bedrijf  of particulier en heb een hele leuke actie gedaan met kalenders, kaarten (etc). Kunnen die in het huis gehangen worden? 
A: Wat ontzettend leuk dat je deze actie hebt gedaan. Meld deze actie vooral aan op de Kom in Actie-website: www.3fm.nl/kominactie​  Deze acties worden door 3FM zeer goed bekeken en dan bestaat de kans dat er aandacht aan besteed wordt of dat 3FM een dj bij jullie langs stuurt. Vergeet in ieder geval niet aan te vinken dat 3FM contact mag opnemen.
Je kunt je kalender/ kaart ook opsturen naar de dj’s. Glazen Huis, Grote Markt 1 Breda. De dj’s waarderen alle post zeer, maar we kunnen helaas geen garanties geven wanneer ze de post bekijken, of ze er aandacht aan besteden en/of ze de post zullen ophangen in het Glazen Huis. 

Q: Ik wil graag een cheque aanbieden bij het Glazen Huis. Hoe kan ik dat het beste doen?
A: Wij hebben een voorbeeldcheque ontworpen. Deze kun je vanaf het najaar downloaden op www.3fm.nl/kominactie bij ‘Downloads’. Vermeld op de cheque in elk geval het volgende: naam actie; naam actievoerder; bedrag; telefoonnummer / e-mailadres waarop je te bereiken bent; of je het bedrag cash door de brievenbus gooit of dat je het al hebt overgemaakt; en of je een persoonlijke actiepagina hebt aangemaakt op de Kom-in-Actie-website.

Q: Ik ben op de radio of tv geweest tijdens 3FM Serious Request. Waar kan ik die beelden bestellen?
A: Door deze enorme hoeveelheid aan videomateriaal zijn wij helaas niet in staat te voldoen aan speciale beeldverzoeken. Als je op tv bent geweest tijdens één van de BNN/NPO televisie-uitzendingen op NPO 3, kun je dat terugzien via www.npogemist.nl ​  

Q: De artiesten die langskomen tijdens de actieweek krijgen zij betaald om langs te komen?
A: Nee. De artiesten die langskomen tijdens de actieweek doen dat allemaal  omdat ze de actie en de stille ramp een warm hart toedragen. 

Q: Jullie zeggen dat de DJ’s niet eten, maar zij krijgen wel sapjes. Eten in een blender gooien is toch niet vasten? 
A: De 3FM dj’s krijgen inderdaad groentesapjes. Daarin zitten de meest noodzakelijke mineralen en voedingsstoffen. De recepten worden gemaakt door een voedingsdeskundige. De Dj’s werken  ontzettend hard, maken minimaal 8 uur radio per dag en slapen erg weinig. Om het een week vol te kunnen houden krijgen ze deze sapjes. Hiermee krijgen ze de minimale energie binnen het die zes dagen vol te kunnen houden. Vanaf de allereerste editie op het Neude in Utrecht heeft het niet eten in het Glazen Huis een symbolische waarde gekregen. 

Terug naar de pagina alle 'Veelgestelde vragen'