Nederlandse Rode Kruis
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2016 Kom in actie - zet een actie op

Kom in actie - zet een actie op

Artikel delen?

Q: Hoe zet ik een actie op? 
A: Op www.3fm.nl/kominactie vind je informatie over hoe je een actie kan opzetten. Op deze website staan voorbeeld acties die je 1 op 1 over kan nemen of kijk bij andere wat zij aan acties opzetten en laat je inspireren. Je kan van alle soorten acties opzetten, zoals het maar geld oplevert. 
Ook kan je met verschillende mensen een actie opzetten, met je bedrijf en/of afdeling maar ook met de school, sportvereniging. Zet je met meerdere mensen een actie op maak dan goede afspraken over wie wat doet en hoe de (financiële) afhandeling loopt.  

 
Q: Hoe zorg ik  dat mijn actie een succes wordt?
A: Breng zoveel mogelijk mensen in jouw netwerk op de hoogte van jouw actie. Je kan je actie onder de aandacht brengen door je actie aan te melden  op www.3fm.nl/kominactie. Jouw actiepagina heeft de mogelijkheid om via de verschillende social media kanalen gedeeld te worden. 

 
Q: Waar kan ik logo’s en campagnemateriaal vinden? 
A: Nee. Voor mensen, bedrijven, verenigingen ed. die een eigen actie opzetten kunnen via www.3fm.nl/downloads​ de benodigde informatie vinden. Je mag alleen het publiekslogo gebruiken zoals aangegeven staat op de site.  Hou de website goed in de gaten voor het promotiemateriaal. 

 
Q: Kan ik Rode Kruis-pennen of iets dergelijks krijgen om uit te delen tijdens mijn actie? 
A: Het is ​niet ​mogelijk om pennen of andere gadgets aan te vragen en te krijgen. Voor 3FM Serious Request wordt speciaal promotiemateriaal gemaakt. Dit promotiemateriaal is in het najaar gratis aan te vragen via 3fm.nl. 

 
Q: Hoe maak ik kans om met mijn actie in de uitzending te komen?
A: Registreer je actie op de Kom in Actie-website, www.3fm.nl/kominactie. Hoe meer gegevens je over de actie invult, hoe beter. Des te meer informatie heeft de redactie van 3FM over jouw actie. Vergeet in ieder geval niet aan te vinken dat 3FM contact met je mag opnemen. Helaas is er niet genoeg zendtijd om alle acties in de uitzending te halen.

 
Q: Hoe wordt het bedrag van mijn actie bepaald?
A: Alle bedragen die via de site gedoneerd worden voor jouw actie, worden bij het eindbedrag van jouw actie opgeteld.

 
Q: Kan ik ook zelf een gironummer openen voor mijn actie?
A: We raden je aan om dit  via de Kom in Actie-website (www.3fm.nl/kominactie) te laten lopen. Zo weten alle betrokkenen zeker dat het geld direct bij het Rode Kruis terechtkomt. Het kan zijn dat je een actie opstart waarvoor je de donatie-module van de Kom in Actie-website niet (goed) kan gebruiken. We raden je dan aan je actie wel aan te melden, het geld cash in te zamelen en achteraf via de Kom in Actie-website te doneren. Zo is het voor de gevers aan jouw actie duidelijk en transparant en weten zij dat het geld bij het Rode Kruis terechtkomt. Daarnaast heb je er veel minder administratieve afhandeling van.

 
Q: Ik ga een grote actie opzetten en wil daar graag persoonlijke advies over.
A: Wat ontzettend goed dat je een actie gaat opzetten. We ondersteunen je hierbij graag zo goed mogelijk via de Kom in Actie-website. Daar vind je veel tips, tricks en antwoorden op vragen die je wellicht hebt. Als je onvoldoende informatie vindt op de site voor jouw actie, neem dan even contact op met het Rode Kruis via 3fm@redcross.nl​. Als je vragen hebt over vergunningen en locaties voor acties in Breda, ga dan naar de volgende website: www.breda.nl 

 
Q: Kan een 3FM dj of ambassadeur van het Rode Kruis mijn actie bezoeken of een cheque in ontvangst nemen?
A: De 3FM dj’s en de Rode Kruis ambassadeurs worden, voorafgaand en tijdens de actieweek, veel ingezet door NPO 3FM en het Rode Kruis en zijn helaas niet beschikbaar om bij Kom in Actie-initiatieven aanwezig te zijn. Maar meld je actie aan op www.3fm.nl/kominactie en wie weet stuurt 3FM een dj jullie kant op, om verslag te doen van de actie.

 
Q: Wat doe ik als ik kosten maak voor mijn actie?  
A: Wij raden je aan op een verantwoorde manier met de kosten om te gaan. Zowel NPO 3FM als het Rode Kruis kan geen verantwoording dragen voor individuele acties. Bekijk hiervoor wel de voorwaarden: http://seriousrequest.3fm.nl/voorwaarden 

 
Q: Wat is het voordeel van het registreren van mijn actie op de Kom in Actie-website?
A: De voordelen van het registreren van een actie op de Kom in Actie-website zijn:
1. Een persoonlijke actiepagina waarop je allerlei informatie over jouw actie kwijt kunt. Potentiële deelnemers of donateurs aan jouw actie kun je daar naartoe verwijzen. 
2. De redactie van 3FM kan zien welke acties waar en wanneer in het land plaatsvinden en kan contact met je opnemen als ze jouw actie willen belichten in de radio of TV uitzending of op Seriousrequest.nl. 
3. Het Nederlandse Rode Kruis zorgt voor een veilige financiële afhandeling van alle donaties. Het geld komt direct op de rekening van het Nederlandse Rode Kruis terecht. Zelf zie je op elk moment in één oogopslag hoeveel geld er door  jouw actie is binnengekomen.