Nederlandse Rode Kruis
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2016 Opbrengst

Opbrengst

Artikel delen?

Q: Hoeveel geld haalt 3FM op met Serious Request?
A: In 2004 bracht de allereerste editie van 3FM Serious Request € 915.955 op voor vluchtelingen in Darfur. Het Glazen Huis stond in 2015 in Heerlen, Limburg. Op de laatste dag werd bekend dat 3FM Serious Request een bedrag van € 7.562.985,- euro heeft ingezameld voor jongeren in conflictgebieden. In 2014 was het eerste jaar dat de opbrengsten lager waren dan de editie ervoor. Maar 3FM Serious Request is geen wedstrijd en dat is het nooit geweest. Het is fantastisch dat zoveel Nederlanders zich elk jaar inspannen om geld in te zamelen voor een stille ramp en het duidelijk is dat iedereen geeft wat hij of zij kan. Elke euro die we inzamelen tijdens 3FM Serious Request is er één we kunnen inzetten voor het bestrijden van een stille ramp. Elke euro telt voor ons. 

Q: Het eindbedrag voor 3FM Serious Request 2015 kwam uiteindelijk toch iets hoger uit? 
A: Dat klopt. Nederland heeft tot nu toe 1 miljoen euro meer gedoneerd, dan op 24 december 2015 bekend werd gemaakt, toen de 3FM dj’s uit het Glazen Huis in Heerlen kwamen. Daarmee komt het totaal bedrag nu uit op € 8.466.249 euro. Dat is te lezen in het jaarrapport van het Nederlandse Rode Kruis: http://www.rodekruis.nl/dit-zijn-we/organisatie/jaarverslag-2015​. NPO 3FM en het Rode Kruis zijn blij de hulp aan jongeren in oorlogs- en conflictgebieden op te kunnen schalen, na alle ellende die ze hebben moeten doorstaan. Deze next generation kan nu verder gaan bouwen aan hun toekomst.

Q: Super hoor, 3FM Serious Request. Maar waarom kiezen jullie geen doel dichter bij huis? In Nederland zijn er ook hulpbehoevenden.  
A: Natuurlijk zien wij ook de stille rampen in Nederland, maar 3FM Serious Request is in 2004 ontstaan met het idee om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een stille ramp in de wereld waar geen aandacht voor is in de media, en niet de hulp voor handen is die we wel in Nederland hebben. We stellen hiermee ook niet vast dat 3FM Serious Request nooit voor een Nederlands doel in actie zal komen. Voor de editie van 2016 hebben we gekozen voor een bijzonder prangend probleem, dat elke 35 seconden ergens ter wereld een kinderleven onder de vijf jaar kost.