Nederlandse Rode Kruis
Zoeken.
Home Campagnes 3FM Serious Request 2016 Stille ramp

Stille ramp

Artikel delen?

Q: Wat is een stille ramp?
A: Een mondiaal probleem dat miljoenen mensen raakt, maar waarvoor geen aandacht is in de pers en waar geen geld voor binnenkomt. Sinds 2004 zet NPO 3FM met de actie elk jaar succesvol een stille ramp op de kaart. De afgelopen jaren werd aandacht gevraagd voor vluchtelingen in Darfur, familiehereniging in DR Congo, slachtoffers van landmijnen, de noodzaak van schoon drinkwater, vluchtelingen, malaria, kinderen die hun ouders hebben verloren aan aids, moeders en kinderen, getroffen door oorlog en conflicten, babysterfte, vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden, jongeren die slachtoffer zijn van oorlog en conflict en kindersterfte door longontsteking. 

Q: Super hoor, 3FM Serious Request. Maar waarom kiezen jullie geen doel dichter bij huis? In Nederland zijn er ook hulpbehoevenden. 
A: Natuurlijk zien wij ook de stille rampen in Nederland, maar 3FM Serious Request is in 2004 ontstaan met het idee om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een stille ramp in de wereld waar geen aandacht voor is in de media, en niet de hulp voor handen is die we wel in Nederland hebben. We stellen hiermee ook niet vast dat 3FM Serious Request nooit voor een Nederlands doel in actie zal komen. 

Q: Wat is het doel van Serious Request 2017? 
A: Dat wordt zomer 2017 bekendgemaakt. 

Q: Wie besluit welke stille ramp er wordt gekozen voor 3FM Serious Request?
A: Het Rode Kruis legt ieder jaar een aantal stille rampen voor aan de zenderredactie van 3FM waaruit vervolgens in nauw overleg een keuze wordt gemaakt.

Q: Wat gaan jullie voor Tijn en zijn familie doen?
A: We staan nog altijd in nauw contact met de familie Kolsteren. Voor en samen met hen hebben we Tijn zijn wens mogelijk gemaakt: met zijn actie kinderen redden door nagels te lakken . Dat is wat hij het allerliefste wilde doen en daar hebben we hem een podium voor gegeven. En wat hij hiermee heeft bereikt is ongelofelijk en hartverwarmend. Tijn is en blijft een eeuwig mooi verhaal.