Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes Cadeautje voor het Rode Kruis Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

​Iets verkopen op Marktplaats en de opbrengst doneren aan het Rode Kruis? Doorloop de volgende stappen: 

Artikel delen?

1) Zoek iets uit wat je over hebt en wat je ‘cadeau’ wil doen. 

2) Plaats een advertentie op Marktplaats via je eigen account.

3) Geef je advertentie de volgende titel: ‘<Naam cadeau> voor 150 jaar Rode Kruis’.

4) Begin de advertentietekst met: ‘Ik geef een <naam cadeau> cadeau voor het 150 jarige bestaan van het Rode Kruis. Optioneel:  omdat <vul hier de reden waarom je juist dat cadeau hebt gekozen of waarom je mee doet aan de actie>. Zet ​onderstaande info over de actie ook in je advertentietekst: 

Wat is jouw cadeau voor 150 jaar Rode Kruis? Zet het op Marktplaats en doneer de opbrengst 
Het Rode Kruis bestaat dit jaar 150 jaar. Al 150 jaar zijn wij er voor iedereen die hulp nodig heeft. Van noodsituaties in Nederland tot rampen en conflicten wereldwijd. Om dit te kunnen blijven doen zijn wij afhankelijk van donaties. Daarom vragen we alle mensen en bedrijven in Nederland om ons jubileum mee te vieren door het Rode Kruis een speciaal cadeau te geven. Iets persoonlijks of iets dat je niet meer gebruikt maar dat op Marktplaats een mooi bedrag kan opleveren. Verkoop je cadeau via Marktplaats en doneer de opbrengst. Daarmee kunnen wij op onze beurt weer waardevolle hulp bieden. Kijk voor mee info op onze website: rodekruis.nl/cadeau150jaar​

5) Upload één of meerdere foto’s van je cadeau.

6) Deel de link van je advertentie via social media (Facebook, Twitter, Instagram, etc.) onder vermelding van de hashtag #cadeaurodekruis

7) De actie loopt tot 31 mei, maar mocht je voor die tijd al een bod krijgen waar je blij mee bent, maak dan de koop rond.

8) Laat de koper het aankoopbedrag (incl. evt. verzendkosten) overmaken naar jouw eigen bankrekening.

9) Verstuur je cadeau zodra je het geld binnen hebt.

10) Ga naar de actiepagina https://doneer.rodekruis.nl/cadeau en maak het bedrag (excl. verzendkosten) over naar het Rode Kruis.

Dank je wel!

Meer weten?
Neem gerust contact op met het Rode Kruis via service@redcross.nl of 070 44 55 678.​