Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes Resultaten sinds 2004 2004: Jouw druppel op een gloeiende plaat

2004: Jouw druppel op een gloeiende plaat

De allereerste 3FM Serious Request stond in het teken van de schrijnende situatie in Darfur, Soedan. Met de campagne Jouw druppel op een gloeiende plaat voor Darfur riepen 3FM en het Nederlandse Rode Kruis het publiek op een plaat aan te vragen. 3FM-dj’s Giel Beelen, Claudia de Breij en Wouter van der Goes beten het spits af en maakten 5 dagen lang, zonder te eten, non-stop muziek vanuit het Glazen Huis op het Neude in Utrecht. Ze haalden € 915.955 op. 

darfur-2004-bedankt.jpg 

De stille ramp: Darfur

Het haalde niet de dagelijkse journaals, maar toch beleefde Darfur in Soedan een van de grootste humanitaire crises van deze tijd. Naar schatting 1,8 miljoen mensen hadden huis en haard verlaten en 200.000 mensen waren gevlucht naar buurland Tsjaad. Miljoenen mensen raakten afhankelijk van humanitaire hulp. 

 Darfur-gynaecologie-nieuw.jpg

Dit is de gynaecologiekliniek die met hulp van de opbrengst van 3FM Serious Request en het Rode Kruis volledig is gerenoveerd.

Een greep uit de resultaten

Dankzij 3FM Serious Request kregen in Darfur 268.020 mensen hulp. Het Rode Kruis zorgde onder andere voor medische hulp, schoon water- en sanitaire voorzieningen en basisgezondheidszorg. Allemaal broodnodig om de vluchtelingen in Darfur te laten overleven. Een greep uit de hulpactiviteiten:

  • 10 vluchtelingenkampen voorzien van medische zorg en basisgezondheidszorg.
  • 1 hospitaal gerehabiliteerd in Zalingy, Darfur, waar 145.000 mensen werden geholpen.
  • 10 vluchtelingenkampen ondersteund met preventieve maatregelen en voorlichting.
  • 3 vluchtelingenkampen voorzien van water- en sanitatievoorzieningen.

Darfur-2004-hospitaal-bedankt.jpg