Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes Resultaten sinds 2004 3FM Serious Request 2006

3FM Serious Request 2006

In 2006 was het de beurt aan de 3FM-dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Sander Lantinga. Dit keer om slachtoffers van landmijnen te helpen. In Nederland is een bedrag van maar liefst €2.848.495 opgehaald. Het geld is ingezameld doordat er zo’n 26.000 platen zijn aangevraagd. Zeker 11 miljoen mensen volgden 3FM Serious Request 2006.  

 

noodhulp-bij-stille-rampen-sr06.jpg 

De stille ramp: Landmijnen

Landmijnen zijn als strijders die nooit rusten of missen, blindelings hun doel treffen, ook lang na het einde van een conflict. Wie een landmijn overleeft, is vaak voor het leven verminkt. Naast de fysieke problemen geeft verminking door een landmijn ook sociale en economische problemen. Zonder prothese is het vinden van werk, geld of eten moeilijk, zo niet onmogelijk. 

 

Een greep uit de resultaten

Het Rode Kruis hielp duizenden slachtoffers van landmijnen in meer dan 34 landen, mede dankzij de opbrengst van 3FM Serious Request 2006. Iets wat zonder de fantastische Nederlandse én Vlaamse opbrengst van bij elkaar ruim € 5.000.000 nooit was gelukt.

 
Een greep uit de belangrijkste resultaten die het Rode Kruis heeft geboekt:
  • 10.841 mensen geholpen in Cambodja in een revalidatiecentrum van het Rode Kruis met rolstoelen, krukken, protheses en fysiotherapie.
  • 60.153 mensen geholpen in Afghanistan in ziekenhuizen, klinieken van de Rode Halve Maan en revalidatiecentra met onder andere rolstoelen, krukken, prothesen en orthosen.
  • In Azerbaijan heeft het Rode Kruis materialen geleverd en trainingen gegeven aan verschillende revalidatiecentra. Hiermee zijn 19.068 mensen geholpen, waarvan 4.867 kinderen.
  • In totaal werden 36.529 paar krukken geleverd
  • In totaal zijn 2.898 rolstoelen aangeschaft
  • In meer dan 34 landen voorlichting gegeven over de gevaren van landmijnen en hulp geboden aan slachtoffers van landmijnen om een menswaardig bestaan op te bouwen.
Deze resultaten zijn door het Internationale Rode Kruis behaald mede dankzij de bijdrage van 3FM Serious Request.