Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes Resultaten sinds 2004 2009: Stop malaria, play the music

2009: Stop malaria, play the music

​In 2009 zetten 3FM en het Nederlandse Rode Kruis zich voor de zesde keer samen in voor een stille ramp. 3FM Serious Request ging de strijd aan met malaria en overtrof wederom het bedrag van het voorgaande jaar met een opbrengst van maar liefst € 7.113.447.  

 

De stille ramp: Malaria 

Malaria is een van de grootste gezondheidsproblemen in de wereld. Elke 30 seconden sterft er een kind aan malaria. 3.3 miljard mensen lopen het risico om malaria te krijgen. Terwijl de oplossing eigenlijk zo simpel is: 3 muskietennetten beschermen een heel gezin tegen de malariamug.  

Een greep uit het resultaat

Dankzij de gigantische opbrengst van 3FM Serious Request 2009 kon het Rode Kruis miljoenen mensen beschermen tegen malaria. Het Rode Kruis distribueerde muskietennetten, maar zette ook vele duizenden vrijwilligers in om ervoor te zorgen dat de netten juist werden opgehangen (hang up) en dat de netten bleven hangen (keep up), via voorlichting over de ziekte huis aan huis.

Het Rode Kruis verleende hulp in Angola, Burundi, Burkina Faso, Democratische Republiek Congo, Kenia, Liberia, Malawi, Sierra Leone, Tanzania, Togo, Oeganda, Papua Nieuw Guinea, Namibië en  Indonesië. Een greep uit de resultaten:
  • Ruim 2,1 miljoen netten gedistribueerd door Rode Kruis-vrijwilligers (waarvan 1,5 miljoen namens andere partijen). 
  • In totaal 4.307.638 mensen beschermd (elk net beschermt gemiddeld 2 mensen).
  • 10.715 Rode Kruis-vrijwilligers getraind
  • In totaal 7.456.567 mensen bereikt met onder andere netten, voorlichting en medicatie.