Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes Gered of reddeloos Nieuw been voor 3-jarige Hayat

Nieuw been voor 3-jarige Hayat

De naam Hayat betekent ‘Leven’. En dat terwijl het 3-jarige meisje uit Jemen haar leven bijna verloor toen het huis van haar familie werd gebombardeerd. Haar zus Dunia kwam daarbij om het leven en de voet van Hayat beschadigde zo zwaar dat deze geamputeerd moest worden.

Artikel delen?

Beeld jemen website 2.jpg 

Hayat probeert haar nieuwe kunstbeen meteen uit. (Foto: ICRC)

De markt

Nadat haar voet geamputeerd was, begon Hayat zich af te vragen waarom zij niet kon lopen zoals andere kinderen. Ze vroeg haar vader zelfs om een voet voor haar te gaan kopen op de markt. In plaats daarvan namen haar ouders haar mee op een twee uur durende reis naar een revalidatiecentrum van het Rode Kruis in Sana’a, de hoofdstad van Jemen.

Glimlach

In eerste instantie was het meisje wat schuchter toen haar een prothese ​werd aangemeten op deze vreemde, lawaaiige plek. Maar toen ze twee dagen later haar nieuwe been kreeg, glimlachte ze van oor tot oor. Ze wilde er meteen zelfstandig op lopen.

Help mee

Tijdens haar groei heeft Hayat ieder jaar een nieuw kunstbeen nodig. Om deze en andere medische hulp te kunnen bieden in Jemen en andere conflictgebieden, zoals Syrië, Afghanistan en Zuid-Soedan, hebben we jouw steun nodig. 

 

Liever zelf overschrijven?
Je kunt je donatie ook overmaken naar IBAN NL83 INGB 0000 0068 68 ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.