Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes Hongersnood ​​​​​​Als individu ben je machteloos tegen hongersnood...

​​​​​​Als individu ben je machteloos tegen hongersnood...

​Fabel!​

Artikel delen?

Op dit moment zijn 20 miljoen mensen in de wereld ernstig ondervoed. Zij hebben NU hulp nodig. Samen kunnen we de mensen uit Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen helpen. We zijn niet machteloos. ​​

als individu ben je machteloos tegen hongersnood.jpg Samen kunnen we iets doen voor de mensen die getroffen zijn door de droogte. Foto: Arie Kievit

Misschien voel je de drang om zelf voedsel in te zamelen en dat naar de getroffen gebieden te brengen. Wij raden dat af. In de meeste getroffen gebieden is het te gevaarlijk en niet iedere regio is bereikbaar. Zelfs voor onze hulpverleners is logistiek soms een probleem. Sommige mensen kunnen we bijvoorbeeld alleen bereiken door voedsel vanuit de lucht te droppen.

Lokale economie

Het  kost veel geld om voedsel en goederen te vervoeren. Dat geld zouden we liever  in voedsel, water en medische hulp investeren. Daarom kiezen we ervoor onze lokale partners te laten inkopen. Zij weten precies wat ze nodig hebben en kopen zo lokaal mogelijk in. Zo besparen we op transportkosten en stimuleren we de lokale economie.  

Doneer geld

Als je graag je steentje wil bijdragen, kun je geld over maken. Voor 35 euro heeft een kind al een pindapasta behandeling en voor 100 euro heeft een gezin twee maanden te eten. 

Geef nu button nieuw.jpg 

Liever zelf overschrijven?
Je kunt je donatie ook overmaken naar IBAN NL19 INGB 0000 0072 44 ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.