Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes Rode Kruis Week AED - Weet jij hoe en waar?

AED - Weet jij hoe en waar?

#RodeKruisWeek - Wist je dat slechts 1 op de 30 mensen weet hoe ze moeten reanimeren? Ook de locatie van de dichtstbijzijnde AED (Automatische Externe Defibrillator) is vaak onbekend. Gebrek aan kennis en geregistreerde AED's kan een slachtoffer van een hartaanval fataal worden.

Reanimatie- en AED-cursussen

Bij hartfalen stijgt de overlevingskans met 50 tot 70%  wanneer omstanders reanimeren en een AED gebruiken.  Daarom bieden we door heel Nederland reanimatie- en AED-cursussen aan.  Deze cursussen worden mede mogelijk gemaakt door jouw gift aan de collectant. Met de opbrengst van de collecte kan de Rode Kruis-afdeling bij jou in de buurt bijvoorbeeld een reanimatiepop en AED-oefenapparatuur aanschaffen. Bekijk het aanbod reanimatie- en AED-cursussen.

Bertie Stoop: "Ik wilde direct in actie komen, maar wist niet hoe"

 

Vind de AED

Vind zo snel mogelijk een AED bij jou in de buurt met de gratis EHBO-app. Op dit moment kun je 22.000 AED's door heel Nederland opzoeken in de app. Dit aantal willen we verdubbelen, zodat alle AED's in Nederland met 1 druk op de knop terug te vinden zijn.

 

Zelf een cursus volgen?

Reanimeren kun je leren. Rode Kruis-afdelingen door het hele land organiseren reanimatie- en AED-cursussen. Zorg dat je weet wat je moet doen in geval van nood. Jouw kennis kan levens redden. Volg een cursus reanimatie.

 

Geef aan de collectant

Tijdens de Rode Kruis Week van 14 t/m 20 juni 2015 komt onze collectant bij je aan de deur. Om zo veel mogelijk mensen EHBO- en reanimatiecursussen te kunnen geven,  hebben we jouw hulp hard nodig. Dus geef aan de collectant. Of SMS Rode Kruis naar 4333 (€ 2,00 per sms). Online doneren kan ook.