Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes Rode Kruis Week Dáárom is collecteren de moeite waard!

Dáárom is collecteren de moeite waard!

​Annet van Drogen (25) is een van de duizenden enthousiaste vrijwilligers  die tijdens de Rode Kruis week  langs de deuren gaan om te collecteren. Mede dankzij haar inzet kunnen lokale Rode Kruis-verenigingen mensen helpen die dat hard nodig hebben.

Artikel delen?

RodeKruis-Collectant-Annet.jpg
  Annet hoopt dat ze deze week veel geld ophaalt voor het Rode Kruis. (Foto: Hans Menninga)

“Mijn moeder heeft me enthousiast gemaakt voor het collecteren. Ik liep vroeger altijd met haar mee.”, zegt Annet. Sinds zes jaar heeft ze haar eigen wijk in  haar woonplaats Joure. Inmiddels herkennen de buurtbewoners haar en dat vindt ze fijn.

Een vast gezicht aan de deur

“Ah daar heb je haar weer”, zeggen mensen lachend als ze bij hen aanbelt. Vooral de ouderen herkennen Annet en zij geven gul. Af en toe heeft ze ook een leuk praatje met hen. “Mensen zeggen dingen als: “Wat doen jullie toch goed werk en wat is het fijn dat er altijd een vast gezicht aan mijn deur komt! Ik krijg veel  leuke reacties ”, zegt ze. “Soms zijn er ook mensen die niks geven natuurlijk, maar dat mogen ze zelf weten. Ik wens hen ook  gewoon een prettige avond  en ga gewoon vrolijk verder. ”

Annet krijgt er voldoening van om langs de deuren te lopen voor het goede doel. “Ik kijk er elk jaar weer naar uit. Het is gezellig en ik help de Rode Kruis-afdeling in Joure.” Dit jaar is ze voor het eerst collectecoördinator. “Ik ben best zenuwachtig. Ik hoop dat alles goed zal verlopen.”

Geef aan de collectant

Drukt er deze week ook een collectant op jouw deurbel? Doe dan wat geld in zijn of haar collectebus. Alle beetjes helpen  om de Rode Kruis-afdeling in jouw buurt nóg professioneler te maken. Jij wilt toch ook geholpen worden als je op een EHBO-post belandt?   

Terug naar de Rode Kruis Week-pagina