Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes Rode Kruis Week EHBO - Weet jij hoe?

EHBO - Weet jij hoe?

#RodeKruisWeek  - Wist je dat slechts 3,2% van de Nederlanders een EHBO-diploma heeft? Te veel mensen weten niet wat ze moeten doen bij een ongeval, of doen het verkeerde.

EHBO-cursussen

Het Rode Kruis wil dat iederéén elkaar kan helpen in geval van nood.  Bij kleine en bij grote ongelukken. Dit doen we door in heel Nederland EHBO-cursussen aan te bieden. Deze cursussen worden mede mogelijk gemaakt door jouw gift aan de collectant. Met de opbrengst van de collecte kan een Rode Kruis-afdeling bij jou in de buurt bijvoorbeeld oefenmaterialen aanschaffen.

Aeilt Hassing: "Je schudt het niet meer van je af"

Zelf een cursus volgen?

Volg een EHBO-cursus bij jou in de buurt, zodat je weet wat je moet doen in een noodsituatie. Bekijk hier het overzicht van al onze EHBO-cursussen. Ons aanbod varieert van een snelle online cursus tot uitgebreide EHBO- en reanimatiecursussen. Er zit zeker iets bij dat past bij jouw kennis en agenda.  Bekijk hier het cursusoverzicht.

 

EHBO-app: altijd kennis op zak

Met de gratis EHBO-app voor de smartphone heb je altijd EHBO-kennis op zak. Van brandwond tot verslikking en de locatie van de dichtstbijzijnde AED. De app geeft je kort en bondig instructies. Zo weet jij wat je moet doen! Download nu de EHBO-app.

 

Geef aan de collectant

Tijdens de Rode Kruis Week van 14 t/m 20 juni 2015 komt onze collectant bij je aan de deur. Om zo veel mogelijk mensen EHBO- en reanimatiecursussen te kunnen geven,  hebben we jouw hulp hard nodig. Dus geef aan de collectant! Of SMS Rode Kruis naar 4333 (€ 2,00 per sms). Online doneren kan ook.