Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes Rode Kruis Week Wanneer elke seconde telt

Wanneer elke seconde telt

​Wist je dat slechts 3,2% van de Nederlanders een EHBO-diploma heeft. En dat slechts 1 op de 30 weet hoe ze moeten reanimeren? Terwijl iedere week 300 mensen thuis, op straat of in een openbare ruimte een hartstilstand krijgen*. Met reanimatie en gebruik van een AED stijgt de overlevingskans van het slachtoffer met 50 tot zelfs 75%.

 

Chris Baelemans kan het gelukkig navertellen. De zakenman werd onverwacht getroffen door hartfalen. Zijn partner Eveline Balemans belde 112 en keek toe hoe de hulpdiensten hem reanimeerden.

Te veel mensen weten niet wat ze moeten doen bij een ongeval. Of doen het verkeerde. Het Rode Kruis wil dat iederéén elkaar kan helpen in geval van nood.  De rekensom is namelijk heel simpel: hoe meer mensen in staat zijn een ander te helpen, hoe meer mensenlevens worden gered.

Petra Lubberding: "Hij kon toch niet hier sterven, terwijl zijn dochter toekeek"

 

Daarom bieden we door heel Nederland EHBO- en reanimatiecursussen aan. En leren we cursisten hoe ze een AED (Automatische Externe Defibrillator) moeten gebruiken. Ook zorgen we met onze gratis EHBO app dat omstanders direct de dichtstbijzijnde locatie van een AED  kunnen opzoeken. Zodat na een hartaanval geen kostbare seconden verloren gaan. Vind een cursus bij jou in de buurt. of download de EHBO-app.

 

Waarom een Rode Kruis Week?

Tijdens de Rode Kruis Week van 14 t/m 20 juni vragen we aandacht voor onze activiteiten in Nederland. Dit jaar collecteren we om zo veel mogelijk mensen een EHBO- en reanimatiecursus te kunnen geven. Met de opbrengst van de collecte kunnen plaatselijke afdelingen van het Rode Kruis bijvoorbeeld een reanimatiepop en AED-oefenapparatuur aanschaffen. Maar ook kleinere items, zoals een verband-oefensetje, helpen de Rode Kruis-afdeling in jouw buurt om levensredders op te leiden.

 

Geef aan de collectant

Tijdens de Rode Kruis Week van 14 t/m 20 juni 2015 komt onze collectant bij je aan de deur. Om zo veel mogelijk mensen EHBO- en reanimatiecursussen te kunnen geven,  hebben we jouw hulp hard nodig. Dus geef aan de collectant! Of SMS Rode Kruis naar 4333 (€ 2,00 per sms). Online doneren kan ook.

*) bron: www.hartstichting.nl