Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes Tulp voor hulp Steun de noodhulp in Nederland

Steun de noodhulp in Nederland

Duizenden vrijwilligers van het Rode Kruis staan altijd klaar om hulp te verlenen bij een noodsituatie. Om goed voorbereid, getraind en met de juiste uitrusting hulp te verlenen heeft het Rode Kruis jouw steun hard nodig. Wat doen wij met de opbrengst van de Tulp voor Hulp-actie?​

Artikel delen?

Opvang-van-getroffenen-640.jpg 

 Bij noodsituiaties ondersteunen onze vrijwilligers de professionele hulpdiensten. Ze verlenen medische assistentie en begeleiden bij de evacuatie en opvang van slachtoffers. En ze verlenen EHBO op grote en kleine evenementen in Nederland. Jouw bos tulpen zal bijdragen aan een goede voorbereiding, opleiding en uitrusting van de vrijwilligers die no​odhulp in Nederland verlenen, bijvoorbeeld:

Opleiding

  • (Extra) opleidingen voor vrijwillige hulpverleners: een training over de opvang van evacués, EHBO-cursussen of een opleiding tot evenementenhulpverlener. De kosten voor deze opleidingen variëren van € 15 voor een onlinecursus tot € 175 voor een tweedaagse EHBO-cursus.

Uitrusting

  • Herkenbare, professionele en veilige kleding voor bijna 8.000 vrijwilligere hulpverleners: hesjes, speciale (beschermende) jassen, (fiets-)broeken, truien en shirts, speciale schoenen en handschoenen voor de EHBO-biketeams en andere noodhulp- en evenementenvrijwilligers. De kosten variëren van € 75 tot € 250 per vrijwilliger.
  • EHBO-tassen € 90, AED's € 1.000 en portofoons (incl. verbindingen) € 1.450
  • Een nieuwe vrachtauto om materialen en goederen naar de plaats van de noodsituatie of evenement te vervoeren. Deze vervangt de huidige 20 jaar oude vrachtauto. Kosten € 125.000-€ 150.000

Voorbereiding

  • Gericht vaardigheden oefenen, bijvoorbeeld het inrichten van een opvanglocatie.
  • Samenwerking met gemeenten oefenen zodat de samenwerking optimaal verloopt.
  • Meedoen aan een rampoefening.

Koop de Tulp voor Hulp bij Albert Heijn

Koop van 28 februari tot en met 5 maart 2017​ de Tulp voor Hulp bij Albert Heijn en steun zo de noodhulp in Nederland. Van elke verkochte bos tulpen gaat € 1 naar de nationale hulpverlening van het Rode Kruis. Je herkent de Tulp voor Hulp-bosjes in het schap bij Albert heijn aan het Rode Kruis-logo op het cellofaan.

Doneren voor noodhulp in Nederland

Doneren zonder een bosje tulpen te kopen kan natuurlijk ook. Je kunt een bedrag overmaken op IBAN-nummer NL33INGB0000000881 (7 nullen) o.v.v. noodhulp Nederland en ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag. Of doneer direct online via de rode button.