Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes Vergeten Liedjes Het album Vergeten liedjes voor vergeten kinderen

Het album Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen

Samen met achttien artiesten vraagt het Rode Kruis aandacht voor kinderen die vergeten worden: de kinderen in conflictgebieden die dreigen te sterven door een gebrek aan voedsel.

Op het album Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen kun je de stijlen beluisteren van bekende en minder bekende artiesten: de eigenzinnige nummers van de Vlaamse rockband Triggerfinger bijvoorbeeld, of het donkere stemgeluid bij de akoestische liedjes van Fink. En The Scene, de band die onder leiding van zanger-gitarist Thé Lau Nederland wist te veroveren met een on-Nederlandse sound. Of de muziek van de 3FM Serious Talent Award 2014-winnaar Jett Rebel die niet onder één noemer te vangen is.

Ogen die wegkijken.jpg 

Nationale en internationale faam 

Maar liefst achttien artiesten werkten belangeloos mee aan de Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen. Onder hen niet de minsten: Ilse DeLange & JB Meijers veroverden een heel eigen plek op de internationale podia. De Zeeuwse rockband Racoon won in eigen land talloze prijzen, waaronder dit voorjaar twee 3FM Awards. Ook Bløf hoeft geen introductie: na 22 jaar liedjes maken, verdiende de Zeeuwse band de Oeuvreprijs Edison 2014 voor hun complete repertoire. Met de bijdragen van A Balladeer, De Staat, Go Back to the Zoo, Greg Holden, Janne Schra, Marike Jager, Milow, Niels Geusebroek, Kovacs, Tessa Rose Jackson en White Lies is dit album meer dan compleet.

Playlist Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen
01 Niels Geusebroek -  Let Me Go Home
02 Kovacs - Song For Joel
03 Ilse DeLange & JB Meijers  - Stay With Me Darling
04 The Scene  - Waar Mensen Wonen
05 Milow - Waste The Dawn
06 Racoon - Get Your Shoes (demo version)
07 Greg Holden - Streets Of Gold
08 De Staat - Get It Together (vinticious version)
09 Jett Rebel - Married To The Night (demo version)
10 Tessa Rose Jackson - Rewind
11 White Lies - There Goes Our Love (remix)
12 Marike Jager - Younger Men
13 A Balladeer - Joanna
14 Go Back to the Zoo - Boy
15 Bløf - Punt (live)
16 Triggerfinger - I'll Be Home
17 Janne Schra - Memory Steel
18 Fink - Suffering Is The Art Of Love

Download het album of doneer

Liedjes die op de plank blijven liggen, stellen hun makers vaak in een nieuw daglicht. Alleen al daarom haal je met Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen een uniek album in huis: een album dat een kijkje geeft in de ziel van de artiesten. En een album waarmee je het Rode Kruis op een bijzondere manier steunt. De opbrengst komt ten goede aan de hulp aan kinderen in conflictgebieden die dreigen te sterven door een gebrek aan voedsel. Het album is voor €8 via het Rode Kruis te downloaden. Download je het album via iTunes dan betaal je €7,99.  Wil je doneren? Dat kan ook. Maak je gift over op giro 6868 (IBAN NL83INGB0000006868 - 6 nullen), ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.

Vergeten Liedjes voor Vergeten Kinderen werd mede mogelijk gemaakt door Cortonville. Het Rode Kruis bedankt alle artiesten voor hun bijdrage.

doe een gift.png