Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Campagnes Vluchtelingen: wie kies jij? Rana uit Jemen is op zoek naar veiligheid

Rana uit Jemen is op zoek naar veiligheid

#WieKiesJij - Je vlucht je land niet uit wanneer het niet nodig is. Door het aanhoudende geweld zijn steeds meer mensen gedwongen hun land te verlaten. Geen mens zou dit moeten meemaken.

Rana.jpg

​Voor de veiligheid van haar 2 dochters vluchtte Rana (28) weg uit de stad Aden in Jemen. Samen met haar dochters Yasmia (7) en Noura (5) en haar man woonde ze in een buitenwijk van Aden. Ze werkte op de school waar haar dochters ook naartoe gingen. Na de zomer werd alles anders. Haar man werd vermoord waardoor Rana er nu alleen voor staat met haar twee meisjes. Het is niet meer veilig  voor hen om in Aden te blijven, ook al wil ze het liefst zo dicht mogelijk bij haar familie zijn. Rana weet niet wat de toekomst haar zal brengen. Het belangrijkste voor haar is dat haar dochters in veiligheid zijn en huisvesting, water en voedsel hebben.

Ondervoeding

Meerdere langdurige conflicten in Jemen hebben ervoor gezorgd dat honderdduizenden Jemenieten noodgedwongen hun huizen moesten verlaten. Daarnaast vangt het land vele vluchtelingen op vanuit Somalië. Jemen heeft 's werelds op twee na hoogste niveau van ondervoeding. Ontheemden in het zuiden van het land hebben behoefte aan medische zorg.

De mensen in deze #WieKiesJij-campagne zijn fictief. Ze staan symbool voor alle vluchtelingen en wij hebben hen een naam gegeven.  Kies je voor Rana of kies je toch voor Milosz? Wij kunnen niet kiezen.

 

#WieKiesJij

60 Miljoen mensen wereldwijd zijn op de vlucht voor conflict en geweld in eigen land. Zij hebben huis en haard verlaten, op zoek naar veiligheid voor zichzelf en hun gezin. Al deze mensen hebben dringend hulp nodig. Water, huisvesting, voedsel en medische zorg. Laat ons niet kiezen.

 

Of geef op Giro 6868, IBAN-nummer NL83 INGB 0000 0068 68 (6 nullen), ten name van het Nederlandse Rode Kruis in Den Haag.