Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Over ons Henry Dunant-lezing Spreker

Spreker

Minister van Infrastructuur en Milieu


Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus is als minister verantwoordelijk voor het waterveiligheidsbeleid in Nederland. Werken aan waterveiligheid blijft continu doorgaan. Door klimaatverandering neemt het risico op overstromingen toe. Om dat risico te beperken, versterkt de overheid de duinen en de dijken en krijgen de rivieren waar mogelijk meer ruimte. In het Deltaprogramma werken de overheden samen om Nederland te blijven beschermen tegen hoogwater en te zorgen voor voldoende zoet water.

Mw. drs. M.H. Schultz van Haegen-Maas Geesteranus was minister van Infrastructuur en Milieu (IenM) in het kabinet-Rutte-Verhagen. In het kabinet-Rutte-Asscher is zij eveneens minister van IenM.

Daarvoor was zij van 1999 tot mei 2002 wethouder Economische Zaken van de gemeente Leiden. Melanie Schultz van Haegen werd op 22 juli 2002 staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat in het eerste kabinet-Balkenende. Ook in kabinet-Balkenende II en III bekleedt ze deze functie. Zij was verantwoordelijk voor spoor (vanaf mei 2003), luchtvaart en watermanagement. Daarnaast was ze van 30 januari 2003 tot 27 mei 2003 lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Vanaf april 2007 tot haar benoeming als minister was Schultz van Haegen directeur zorginkoop bij Achmea Zorg.

Mevrouw Schultz van Haegen was onder meer commissaris bij Ballast Nedam, bestuurslid van de Stichting Life Sciences Incubator Leiden, voorzitter van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en voorzitter Raad van Toezicht World Population Foundation.

Paul Stamsnijder


Paul Stamsnijder (1968) richtte in 2008 de Reputatiegroep op. Hij was voordien algemeen directeur van inc-21 corporate branding & communications (BBDO), communicatiemanager voor de Raad van Bestuur van TNT Post en strateeg bij diverse toonaangevende communicatiebureaus, waaronder Euro RSCG Bikker en Hill & Knowlton.

Zijn ervaring deed hij met name op met opdrachtgevers in de levensmiddelensector, dienstverlening en de zorg. Binnen de Reputatiegroep werkt hij voor banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen.

Naast zijn advieswerk publiceert hij regelmatig over zijn vakgebied. In 2002 verscheen de bestseller 'Goed nieuws in kwade tijden: crisiscommunicatie in de praktijk' en in 2008 het standaardwerk 'Het merk is dood, leve het merk - rebranding: mislukking of meesterwerk.' Stamsnijder is sinds 1997 voorzitter van de Progeria Family Circle, een Europese pati├źntenorganisatie die hij mede heeft opgericht.

Hij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Utrecht en economische sociologie in het Duitse W├╝rzburg. Hij is actief lid van de beroepsorganisatie Logeion en het Nederlands Centrum van Directeuren en Commissarissen (NCD).

foto msvh.jpgfoto ps.jpg