Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Over ons Humanitair oorlogsrecht Actueel 17 december: verdiepingsavond over seksueel geweld tijdens oorlog
16 december 2014 |

17 december: verdiepingsavond over seksueel geweld tijdens oorlog

Op 17 december 2014, aan de vooravond van de 3FM Serious Request-actieweek, organiseren het Humanity House en het Rode Kruis een avond over het thema van 3FM Serious Request 2014: vrouwen en meisjes in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld.

Dit jaar vraagt 3FM Serious Request in samenwerking met het Rode Kruis aandacht voor vrouwen en meisjes in conflictgebieden die slachtoffer zijn van seksueel geweld. Een stille ramp die miljoenen vrouwen treft en grote gevolgen heeft voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van de slachtoffers. Seksueel geweld is een oorlogsmisdaad die wordt omgeven door groot taboe en schaamte.

Voordat de 3FM-dj's zich in het Glazen Huis laten opsluiten, en de actieweek echt van start gaat, organiseren het Humanity House en het Rode Kruis een verdiepend programma over het thema. Wat is seksueel geweld precies? Wat zegt het Humanitair Oorlogsrecht? En hoe zet het Rode Kruis zich in voor deze stille ramp? Twee sprekers vertellen over hun persoonlijke ervaringen bij het tegengaan van seksueel geweld in conflictgebieden en over de moeilijkheden in de dagelijkse praktijk. Tijdens de avond kun je natuurlijk geld doneren voor 3FM Serious Request.

Over de sprekers

Coline Rapneau (adviseur Seksueel Geweld, Direction of Operations/Women and War Sector van het Internationale ComitĂ© van het Rode Kruis, ICRC, en Merlijn Stoffels (persvoorlichter Nederlandse Rode Kruis). De gespreksleider is Kamran Ullah.

Meer informatie en aanmelden

  • Locatie: Humanity House Den Haag
  • Voertaal: Engels
  • CafĂ© / foyer open: 19:30 u
  • Start programma: 20:00 u
  • Programma eindigt: 21:30 u
  • Toegang: Gratis

Ga naar aanmelden