Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Over ons Humanitair oorlogsrecht Actueel 6 juli HILAC Lezing in Humanity House
28 juni 2016 |

6 juli HILAC Lezing in Humanity House

​#HORevent Op woensdag 6 juli 2016 verwelkomen we twee sprekers van het Internationale Rode Kruis (ICRC) in het Humanity House om over het nieuwe commentaar (‘Commentary’) bij het Eerste Verdrag van Genève en haar relevantie voor het humanitair oorlogsrecht te praten. Wees erbij en leer over het belang van de Verdragen van Genève anno 2016.

ICRC updated commentary on the First Geneva Convention.jpg 

​In 2011 is het Internationale Rode Kruis met een meerjarig project begonnen met als doel nieuwe commentaren bij de Verdragen van Genève en hun Aanvullende Protocollen te publiceren. De eerste editie van de commentaren dient voor juridisch adviseurs en academici wereldwijd als gezaghebbende handleiding voor de interpretatie van het humanitair oorlogsrecht. Het doel van de nieuwe commentaren is een bijdrage te leveren aan de naleving van het recht en de bescherming van de slachtoffers van gewapende conflicten. Ter gelegenheid van de publicatie van het nieuwe commentaar bij het Eerste Verdrag van Genève, presenteren Jean-Marie Henckaerts en Eve La Haye het project en de doelstellingen. Zij zullen ingaan op belangrijke ontwikkelingen en vernieuwingen, zoals de toepassing van gemeenschappelijk artikel 3 van de Verdragen van Genève.


Over de sprekers
Jean-Marie Henckaerts is hoofd van het ICRC ‘Commentary’ project . Daarvoor leidde hij de ICRC gewoonterechtsstudie over humanitair oorlogsrecht.
Eve La Haye maakt sinds 2011 deel uit van het ICRC ‘Commentary’ team. Eerder was zij juridisch adviseur bij de Arms Unit van het ICRC.


Tijd & Locatie
Wanneer: Woensdag, 6 juli 2016
Tijdstip: 19.00 Deuren open / 19.30 Begin lezing / 21.00 Einde lezing en begin borrel
Waar: Humanity House Den Haag, Geneve Zaal
Voertaal: Engels
Reservering is niet verplicht.


Over de HILAC Lezingen
The Hague Initiative for Law and Armed Conflict (HILAC) is een initiatief van het T.M.C. Asser Instituut, het Nederlandse Rode Kruis en het Amsterdam Center for International Law. HILAC heeft als doel betrokkenen op het gebied van humanitair oorlogsrecht bijeen te brengen.

Artikel delen?