Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Over ons Humanitair oorlogsrecht Actueel Congres "Protection of the Environment in Armed Conflict" op 7 november
10 oktober 2011 |

Congres "Protection of the Environment in Armed Conflict" op 7 november

Gewapende conflicten kunnen grote negatieve impact hebben op het milieu en natuurlijke hulpbronnen – zelfs totale vernietiging. Vaak wordt militaire noodzaak gezien als belangrijker dan de noodzaak de natuurlijke leefomgeving te beschermen. Tegelijkertijd vergroot verwoesting van het milieu de kwetsbaarheid van de bevolking, ook al geraakt door de strijd zelf, wat kan leiden tot toenemende vluchtelingenstromen en zelfs nieuwe conflicten.

Conferentie

Hoe beïnvloedt moderne oorlogsvoering het milieu, welke bescherming biedt de het huidige rechtsregime (en is dit voldoende?), en wat is de rol van internationale en maatschappelijke organisaties? Deze vragen komen op 7 november in Den Haag aan bod tijdens de conferentie “Protection of the Environment in Armed Conflict: Testing the Adequacy of International Law”, georganiseerd door het Nederlandse Rode Kruis, T.M.C. Asser Instituut en de Amsterdam Center for International Law van de Universiteit van Amsterdam.

Sprekers (waaronder Prof. Michael Bothe, Prof. Terry Gill en Dr. Karen Hulme) behandelen het onderwerp vanuit het humanitair oorlogsrecht en het internationaal milieurecht, waarbij ook gerelateerde rechtsgebieden (vluchtelingenrecht en mensenrechten) en andere disciplines, zoals politicologie en milieustudies, aan bod komen. 

Praktische informatie

Datum/ tijd/ plaats: maandag 7 november 2011, 10.15-17.00 uur, Den Haag
Toegang: 75,- euro (voor studenten 35,- euro)
Voertaal: Engels

Zie voor meer informatie en registratie de website van Asser