Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Over ons Humanitair oorlogsrecht Actueel Uitnodiging finale Frits Kalshoven Competition op 1 maart in Eerste Kamer
13 februari 2013 |

Uitnodiging finale Frits Kalshoven Competition op 1 maart in Eerste Kamer

​Het Nederlandse Rode Kruis en Rode Kruis-Vlaanderen nodigen u van harte uit voor de finale van de pleitcompetitie van de Frits Kalshoven Competition on International Humanitarian Law op vrijdag 1 maart. Deze competitie brengt humanitair oorlogsrecht tot leven. Het Rode Kruis is promotor van deze regels, die de humanitaire gevolgen van gewapende conflicten proberen te beperken.

De competitie

Deze 6e editie nemen 30 studenten van zeven Nederlandse universiteiten, twee Belgische universiteiten en de Koninklijke Militaire School in België deel aan lezingen, rollenspellen en een pleitcompetitie. Op vrijdag bepleiten de teams een fictieve rechtszaak voor een jury. De twee beste teams komen later die dag nogmaals in actie tijdens de finale voor een jury bestaande uit Judge Christopher Greenwood (Internationaal Gerechtshof), commodore Peter Heblij (Hoofd van de Militair Juridische Dienst van de Krijgsmacht) en Liesbeth Lijnzaad (Hoofd van de afdeling Internationaal Recht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken). De prijs voor Beste Spreker zal uitgereikt worden door Pieter de Jong Schouwenburg van Van Doorne Advocaten. 

De finale bijwonen

U bent van harte welkom bij de finale van de pleitcompetitie op vrijdag 1 maart 2013 in de Eerste Kamer der Staten-Generaal, Binnenhof 22 te Den Haag van 14.00 – 16.30u. Aansluitend is er een borrel.

Registratie

Wij zijn verplicht om publiek bij de Eerste Kamer aan te melden. U kunt zich tot maandag 25 februari aanstaande aanmelden via ihlcompetition@redcross.nl. Let op: er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar!

 
We verwelkomen u graag op 1 maart!