Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Over ons Humanitair oorlogsrecht Actueel Introductiecursus vrijwilligers humanitair oorlogsrecht (VOL)
15 september 2011 |

Introductiecursus vrijwilligers humanitair oorlogsrecht (VOL)

Op 14 en 15 oktober vindt in Soest de introductiecursus voor nieuwe HOR-vrijwilligers plaats. Het is niet meer mogelijk om aan te melden voor deze cursus. De eerstvolgende introductiecursus vindt plaats in 2012.

Voor wie is de cursus?

De tweedaagse cursus is bedoeld voor nieuwe vrijwilligers van het HOR-netwerk die daadwerkelijk aan de slag gaan met voorlichting geven. De interactieve cursus levert basiskennis van het humanitair oorlogsrecht (HOR) en het Rode Kruis. Daarnaast is de cursus een goede gelegenheid om kennis te maken met andere HOR-vrijwilligers!
Door discussie, presentaties en praktische oefeningen leren we van elkaar en gaan we dieper op de stof in. De cursus dient verder om je kennis van het HOR en de actualiteiten op te frissen en om te oefenen met presenteren. Er zijn medewerkers van afdeling HOR aanwezig om vragen te beantwoorden.   

HOR-netwerk

Het vrijwilligersnetwerk humanitair oorlogsrecht (HOR-netwerk) helpt mee aan verspreiding van kennis over het oorlogsrecht. Meer dan 100 voorlichters geven presentaties op scholen, bij lokale verenigingen van het Rode Kruis en op andere plaatsen. Hierbij staat het oorlogsrecht en de rol van het Rode Kruis in conflictsituaties centraal. Vrijwilligers organiseren ook debatavonden, filmvertoningen, tentoonstellingen en acties tijdens evenementen. Daarnaast doen ze mee aan bijvoorbeeld rollenspellen bij trainingen voor NAVO militairen.

Aanmelding

Deze cursus is vol. Mocht je toch interesse hebben om vrijwilliger te worden, kijk hier voor meer informatie.