Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Over ons Humanitair oorlogsrecht Actueel Debat over een wapenhandelverdrag
17 mei 2012 |

Debat over een wapenhandelverdrag

wapens bericht.jpg

Op weg naar een internationaal Wapenhandelverdrag?

Deze zomer vindt de VN-conferentie over een internationaal Wapenhandelverdrag plaats in New York. Voorafgaand hieraan organiseert het Nederlandse Rode Kruis samen met Amnesty International, IKV Pax Christi en Oxfam Novib de bijeenkomst  “The Arms Trade Treaty - Towards the UN Negotiations” op donderdag 24 mei van 17.00-19.00 uur in het Humanity House te Den Haag.

Onderhandelingen en de Nederlandse rol

Tijdens de bijeenkomst wordt het belang van dit Wapenhandelverdrag en de rol die Nederland zou kunnen spelen tijdens de onderhandelingen over het voetlicht  gebracht. Onder andere Ambassadeur Paul van den IJssel (Ministerie van Buitenlandse Zaken) en Nathalie Weizmann (Internationale Comité van het Rode Kruis) gaan in op de achtergrond van het verdrag en de wapenproblematiek, het effect, bereik en criteria van het verdrag, en de positie van Nederland. De presentaties zullen worden afgewisseld met debat en discussie met het publiek. De voertaal is Engels.

Registratie

Toegang is gratis. U kunt uw aanwezigheid voor maandag 21 mei doorgeven via aanmelden@humanityhouse.org  Vermeld als onderwerp ‘The Arms Trade Treaty’​