Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Over ons Humanitair oorlogsrecht Studieboek Inleiding Humanitair Oorlogsrecht

Studieboek Inleiding Humanitair Oorlogsrecht

Het Nederlandse Rode Kruis heeft als kerntaak de kennis van het humanitair oorlogsrecht in Nederland te verspreiden. Om het onderwerp toegankelijker te maken publiceerden wij een inleidend studieboek. Het geeft inzicht in de toepassing van humanitair oorlogsrecht in hedendaagse gewapende conflicten. Onderstaand filmpje introduceert het boek in 1 minuut.
 
 

Voor wie is het bedoeld?

“Inleiding Humanitair Oorlogsrecht” is een relevant studieboek voor (Bachelor)studenten. Het kan o.a. worden gebruikt in vakken over het humanitair oorlogsrecht, mensenrechten, internationaal strafrecht, algemeen internationaal publiekrecht of conflictstudies. Daarnaast is het boek zeer geschikt voor niet-juristen. Het is relevant voor militairen en
voor journalisten, politici of beleidsmedewerkers die zich in korte tijd willen inlezen in de hoofdzaken van het oorlogsrecht.

Bestellen

“Inleiding Humanitair Oorlogsrecht” telt 240 pagina’s en kost €25. Het boek is te bestellen bij de boekhandels van Selexyz en Study Store en via de website van Asser Press.

Docenten die overwegen het studieboek als collegemateriaal te gebruiken kunnen een docentenexemplaar aanvragen via HOR@redcross.nl.

Reacties

“Wie alle tijd heeft kan er dus eindeloos over doorstuderen. Maar wie minder goed in zijn tijd zit en toch de hoofdzaken van het oorlogsrecht wil snappen,heeft behoefte aan een boek dat deugdelijk in elkaar zit en prettig lees- en bestudeerbaar is. Voor dat doel is dit boek bijzonder geschikt”.

Professor em. dr. Frits Kalshoven
“Dit studieboek is niet alleen geschikt voor studenten, maar ook voor docenten die het humanitair oorlogsrecht moeten uitleggen. Ik vind het een heel noodzakelijk boek.”


Professor dr. mr. Liesbeth Zegveld, advocaat en hoogleraar internationaal humanitair recht 
“Dit gedegen studieboek, geschreven door het Nederlandse Rode Kruis, draagt bij aan deze verspreiding van kennis over het humanitair oorlogsrecht.[...] En ik hoop dan ook zeer dat deze inleiding wordt opgenomen in de curricula van hogescholen en universiteiten.”


Generaal b.d. Dick Berlijn, oud-commandant der strijdkrachten

“Het boek biedt op overzichtelijke wijze inzicht in dit immer actuele rechtsgebied en de toepassing ervan in hedendaagse gewapende conflicten.”
Nederlands Juristen Blad, mei 2011

Meer informatie

Lees ook het nieuwsbericht over de lancering van het boek. Neem voor meer informatie contact op met HOR@redcross.nl.