Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home Over ons WDR Symposium

WDR Symposium

Op woensdag 12 oktober 2011 organiseert het Nederlandse Rode Kruis het World Disasters Report symposium. Dit jaar is het thema: 
Respons op voedselonzekerheid en ondervoeding bij rampen.

Jaarlijks publiceert het Internationale Rode Kruis het World Disasters Report waarin een uitgebreide analyse wordt gegeven van de humanitaire crises in de wereld. Het World Disasters Report van dit jaar heeft als focus ‘honger en ondervoeding’.

Het World Disasters Report biedt nuttige informatie en fungeert als een opleidings- en beleidsinstrument voor professionals op het gebied van rampenmanagement, politici, planologen, wetenschappers, journalisten en hulpverleners. Het rapport geeft feiten, statistieken, analyses en verkenningen van trends. Met het rapport wordt een forum gecreëerd dat de kloof overbrugt tussen onderzoek en praktijk bij rampenrisicovermindering en de respons op rampen.

Voor het symposium nodigen wij organisaties uit het maatschappelijk middenveld, het bedrijfsleven, de overheid, de wetenschap en de politiek uit. Het thema zal dan ook vanuit deze vijf invalshoeken worden benaderd. De nationale en internationale samenhang wordt zichtbaar gemaakt door praktijkvoorbeelden.
 
 © Barbara Kinney/Bill & Melinda Gates Foundation