Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home EHBO Help mee: AED's aanmelden of controleren

Help mee: AED's aanmelden of controleren

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Een Automatische Externe Defibrillator (afgekort met AED) is een draagbaar toestel dat wordt gebruikt voor het reanimeren van een persoon. Iedere week krijgen 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. De overlevingskans neemt toe als binnen 6 minuten wordt gestart met hartmassage en zo snel mogelijk de AED wordt gebruikt. 

aed locaties-220.png

​​Om ervoor te zorgen dat je in een noodsituatie zo snel mogelijk de dichtstbijzijnde AED kunt vinden streeft het Rode Kruis ernaar om alle AED apparaten in Nederland in kaart te brengen. Op initiatief van het Radboudumc in Nijmegen zijn er sinds 2009 via het platform www.AED4.eu 22.000 AED's in kaart gebracht. Het Rode Kruis wil het aantal aangemelde AED's zo snel mogelijk vergroten en de reeds  aangemelde AED's controleren en roept daarbij de hulp in van alle inwoners van Nederland.

Help je mee? 

Je kunt via de gratis EHBO-app en via www.aed4.eu eenvoudig AED apparaten aanmelden en de locatie en openingstijden van een AED controleren. Het aanmelden van een AED kun je overal doen. Voor het controleren van AED's met behulp van de EHBO-app moet je in de buurt van de AED zijn. 

Hoe meld ik AED's aan via www.aed4.eu​? ​
Rechtsboven op desktop en onderin op mobiel zie je een rode knop met AED aanmelden. wanneer je hierop klikt kun je een AED aanmelden door de adresgegevens en openingstijden van een AED en je eigen e-mailadres op te geven. 

Hoe meld ik AED's aan via de EHBO-app​
Je moet daarvoor eerst je e-mailadres activeren. Dit doe je door in het linkermenu van de app naar Mijn EHBO gaan. Hier geef je aan dat je AED's wilt toevoegen. Vervolgens ontvang je van ons een e-mail met een activatielink. Als je op deze link klikt keer je terug naar de app en ben je in staat om AED's aan te melden. 
Om een AED aan te melden klik je in de app in het homescherm op de groene balk 'Zoek AED locatie'. Onderin zie je ronde blauwe button met een wit kruisje. Klik hier op en je kunt een AED aanmelden. Zorg er wel voor dat je locatievoorzieningen aan hebt staan. 

Weet jij hoe je reageert bij een ongeval?

Kom erachter tijdens een EHBO-cursus. Onze EHBO instructeurs oefenen met jou belangrijke EHBO vaardigheden. Zodat jij weet wat je moet doen bij bewusteloosheid of een ernstige verslikking. Of leer reanimeren en een AED gebruiken. Volg een cursus bij jou in de buurt of op locatie.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief