Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home EHBO EHBO aan baby's en kinderen

EHBO aan baby's en kinderen

​Elk jaar komen gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulp terecht na een ongeluk thuis. Gelukkig ben jij als (gast)ouder altijd in de buurt van je kind en kun je EHBO verlenen als dat nodig is… toch? Weet je eigenlijk wel wat je moet doen als jouw kind iets overkomt? Zorg ervoor dat je jouw kind kunt helpen.​

Artikel delen?

web2.jpg

De 7 meest voorkomende letsels bij baby's en kinderen

Zorg dat je weet wat je moet doen bij de 7 meest voorkomende ongevallen. Bekijk de instructies hieronder.

Cursus EHBO aan baby's en kinderen bij jou in de buurt

Verkrijg alle EHBO-vaardigheden die je nodig hebt voor de EHBO aan baby's en kinderen en maak het volgen van een cursus nog leuker door samen met je partner, vriend of vriendin te gaan. Vaak ook nog gratis, want een EHBO cursus wordt meestal door je zorgverzekeraar in het aanvullend pakket vergoed.

In onze webshop zijn alle EHBO-cursussen, inclusief de prijzen, terug te vinden.
Meld je eenvoudig online aan voor een cursus bij jou in de buurt.

Kinderziektes

De term kinderziektes is de verzamelnaam voor bepaalde ziektes die vaak voorkomen bij jonge kinderen. Een aantal hiervan is besmettelijk, daarom komen kinderziektes vaak bij vlagen voor. Tijdens de incubatieperiode zijn de kinderen al besmet, maar vertonen ze nog geen duidelijke verschijnselen. In deze periode kunnen ze wel al iemand uit hun omgeving besmetten. Na een kinderziekte bouwt een kind gewoonlijk een goede weerstand op, waardoor ze meestal maar één keer de ziekte krijgen.

Een kind met een kinderziekte hoeft vaak niet thuis te blijven, omdat het al besmettelijk is voordat het ziek wordt. Neem direct contact op met de huisarts/huisartsenpost als het kind:

  • erg ziek is
  • suf wordt
  • erg benauwd is of heel snel of anders ademt
  • erg onrustig is

Sommige kinderziektes zijn onschuldig en andere kunnen levensgevaarlijk zijn (bijvoorbeeld mazelen). Raadpleeg daarom bij twijfel altijd de huisarts. Ga naar www.huidhuis.nl voor het nagaan van de symptomen van jouw kind om na te gaan of jouw kind last heeft van bijvoorbeeld de bof, mazelen of waterpokken.

 

button-webshop.png