Het logo van het Nederlandse Rode Kruis.
Zoeken.
Home EHBO EHBO in het onderwijs EHBO in het voortgezet- en beroepsonderwijs

EHBO in het voortgezet- en beroepsonderwijs

Leerlingen in het voortgezet- en beroepsonderwijs kunnen via hun school en in samenwerking met het Rode Kruis eenvoudig een EHBO cursus en/of Reanimatie en AED cursus volgen.

Jaarlijks komen 140.000 jongeren (0-18 jaar) terecht op de Spoedeisende Hulp (SEH) van een ziekenhuis. Wanneer jongeren leren eerste hulp toe te passen, komt dat niet alleen nu, maar ook straks op de werkvloer van pas. Met name jongeren op het VMBO en MBO komen waarschijnlijk in sectoren terecht waar een verhoogd risico op ongevallen geldt. In veel sectoren, zoals de zorg en de bouw, is bovendien een EHBO-certificaat verplicht.

Een EHBO-certificaat voor jouw leerlingen?

  • Kies voor een EHBO en/of Reanimatie en AED cursus op locatie. Een EHBO instructeur komt op ieder gewenst tijdstip,datum en locatie langs om een cursus te verzorgen aan jouw leerlingen. Klik hier om vrijblijvend een aanvraag te doen.
  • Leerlingen leren EHBO volledig in de praktijk of via een combinatie van e-learning en praktijk
  • Mogelijkheid tot aansluiting op het curriculum van de school, waarbij leerlingen ieder jaar een ander onderdeel binnen de EHBO leren.
  • Mogelijkheid om docenten zelf op te leiden tot EHBO-instructeur. Daarmee is een school zelf in staat om elk schooljaar opnieuw leerlingen op te leiden.

Voordelen van samenwerking met het Rode Kruis:

  • Leerlingen leren competentiegericht met tussentijdse toetsmomenten. Er is geen apart examenmoment.
  • Leerlingen sluiten de cursus af met een Europees erkend Rode Kruis-certificaat.
  • Optioneel: docenten kunnen kiezen voor een opleiding tot EHBO-instructeur. Daarmee is een school zelf in staat om elk schooljaar opnieuw leerlingen op te leiden.

Doe vrijblijvend een aanvraag

Wij komen graag met je in contact om concrete afspraken te maken. Klik hier om vrijblijvend een aanvraag te doen.